Mindenki megtette a magáét

A nyíregyházi klub legújabb szerzeménye, a Magyar Kupa Hollósy László és Josefina Fernandez kezében
A nyíregyházi klub legújabb szerzeménye, a Magyar Kupa Hollósy László és Josefina Fernandez kezében - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A kupasiker után sem áll meg az élet, a Fatum tovább járja a maga útját.


Röplabda. Nyerni mindig jó. Pláne, ha tizenegy év múltán emelhető ismét magasba a serleg. A Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapata 2007 után hódította el ismét a Magyar Kupát, a az érdi döntőben a hazai színtéren hosszú ideje legyőzhetetlennek számító Békéscsaba legyűrésével.

– Szisztematikus munka egyik állomásának tekintjük ezt a sikert – közölte Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője a kedd reggel tartott sajtótájékoztatón. – Ugyanakkor az elmúlt hetek játéka láttán nem volt benne a győzelem a kupadöntőben. Mindehhez kellett egy olyan változás, ami megadta az ehhez szükséges pluszt, ezt jelentette új edző, Hollósy László személye. Több évre előremutató elképzelésünk van, ennek megfelelően az erősítés, az eszközfejlesztés nem áll meg. Most viszont nincs más dolgom, mint gratulálni a csapatnak és teljes stábnak.

Hollósy László hozzáfűzte, az együttes magas szintű játékot nyújtott a fináléban, megmutatva valódi erejét. Mindenki megtette a magáét, a keret valamennyi tagja megdogozott a diadalért.

– Szükség volt az új impulzusra, hogy elérjük ezt a sikerünket – vélekedett Josefina Fernandez, a Fatum csapatkapitánya. – Egységes, jó játékot produkáltunk, ráadásul végig bírtuk kondival, ami fontos tényező egy ilyen hosszú, ötszettes mérkőzésen. De ez már a múlt, menni kell tovább, a Vasas elleni bajnoki párharcban újabb lépést kell megtenni.

KT
hirdetés