Mindenki nagyon várta a dinnyeszezont

Akt.:
Mindenki nagyon várta a dinnyeszezont
Nyíregyháza – Fodor Csabáné nagyon szereti a dinnyét, mégsem vásárol egyet sem. – Magunk termesztjük otthon, nem eladásra, csak a családnak – büszkélkedett. – Jó az idei termés, szépen nőnek a „csíkosok” – tette hozzá.

Fodor Alexandra így válaszolt: – A kedvenc nyári gyümölcsöm a dinnye. A nagy forróságban kiváló szomjoltó, ráadásul nagyon finom is. A gyümölcskoktél az egyik specialitásom.

Fodor Alexandra

Pető Nikoletta (Nyíribrony): – Az idén nyáron még nem ettem, de nagyon szeretem a görögdinnyét. Minél nagyobb, annál finomabb. Van, aki kiszedegeti a dinnyemagokat, engem nem zavarnak – mesélte a fiatal lány.

Pető Nikoletta

– Megbízható termelőtől vesszük, némi alkudozás után, jó áron. Frissen szedett, termetes dinnyét válasszunk, aztán hűtsük be – tanácsolta Petőné Huszti Olga.

Petőné Huszti Olga

Bózsár Bianka is várta már a dinnyeszezont. – Csak a „görögöt” szeretem, azon belül mindegy, hogy csíkos vagy egyszínű, csak jó ízű legyen – válaszolta.

Bózsár Bianka

A Tiszavasváriban élő Bózsárné Mezei Gabriella kivár, de nem feltétlenül a mérséklődő árak miatt. – Szezon elején még kevés az igazán finom dinnye, ráadásul elég drágán mérik. Én általában termelőtől, árusoktól veszem, a lényeg, hogy friss legyen és hazai.

Bózsárné Mezei Gabriella

KM-PI
hirdetés