Mindenki örül az újabb áfa csökkentésnek

Szabó Péter
Szabó Péter
Nyíregyháza – Jó ötlet volt az áfa csökkentése, ettől függetlenül nem hiszem, hogy észre fogjuk venni a változást. Gyakran kerül nálunk baromfihús az asztalra, ebből a szempontból ez viszont jó hír – mondta a megyeszékhelyen élő Szabó Péter.

– Természetesen örülök neki, mert úgy gondolom, hogy ezt a pénztárcámon is meg fogom érezni minden hónap végén. Egy család esetében pedig rengeteget jelent az árváltozás – jegyezte meg Vincze András.

Vincze András

Kiss István mindenféle csökkentésnek nagyon tud örülni, de hozzáteszi: sok olyan törvényt hoztak már, ami megtakarítást ígért, de valamilyen trükk miatt mégsem lett belőle semmi.

Kiss István

Sipos Benjámin úgy véli, spórolhatnak ezzel, mivel sok csirkehúst és tejterméket fogyasztanak.

Sipos Benjámin

Sipos Benjáminné szerint helyes döntés volt az áfacsökkentés. A baromfi- és a tejtermékfogyasztás náluk napi szintű, a tojás esetében a változást nem fogják érzékelni, mivel tartanak otthon tyúkokat.

Sipos Benjáminné

– Ha jól tudom, a baromfitermelők tudták eddig a legkevésbé érvényesíteni az akaratukat, a fogyasztás így talán növekedni fog, bár néhány alapvető élelmiszerre szintén kiterjeszthetnék az áfacsökkentést – mondta el lapunk érdeklődésére Ho­gyinszki Gézáné.

Ho­gyinszki Gézáné

KM-MA
hirdetés