Mindenkiben rejlik tehetség

Élményekkel és elismerésekkel is gazdagodtak az országos sportversenyen
Élményekkel és elismerésekkel is gazdagodtak az országos sportversenyen - © Fotó: iskola
Penészlek – A nagyvárosi iskolák csapatait is maguk mögé utasították a penészlekiek az országos elődöntőn.

„Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz.” Les Brown motiváló bölcseletét választotta mottójául az Encsencs–Penészlek–Nyírvasvári Általános Iskola Penészleki Tagintézménye csapata, s ennek szellemében bátran állt a „Nagy” kihívás elé.

Történt ugyanis, hogy a penészleki iskolában, amely 2017-ben kiérdemelte a Tehetségpont minősítést, újabb országos versenyt hirdettek: a versíró, versillusztráló és a minősítő táncverseny megrendezése után ezúttal a sportszerető diákokat szólították meg, akik örömmel neveztek be és lelkesen készültek a Nagy Vagy! versenyre, melynek az Érd Aréna adott otthont. Talán mondanunk sem kell, a versenyzők nemcsak élményekkel, hanem elismerésekkel is gazdagodtak az országos tornán, dobogós helyezéssel öregbítve iskolájuk és lakóhelyük jó hírét.

Győzni akartak

– A penészleki iskola vezetése és tantestülete mindent megtesz azért, hogy a tanulóiban tudatosítsa: mindenkiben ott rejlik a tehetség, ne féljenek felfedezni és kiaknázni azt! Mindebben persze nem csupán a pedagógusok, hanem a szülők, sőt, az egész település segíti őket az „Együtt–Egymásért” jelmondat jegyében, hiszen a mi községünkben ismeretlen a generációs szakadék és az énközpontúság fogalma, mindenben segíti, támogatja egymást Penészlek összetartó közössége – nyilatkozta Klenik Sándorné polgármester.

Hajdu Henrietta megbízott intézményvezető lapunk érdeklődésére elmondta: mindig eredményesen, legtöbbször dobogós helyen végeznek diákjaik a körzeti, megyei, országos és nemzetközi versenyeken, legyen szó fotózásról, filmkészítésről, rajzolásról, táncról, mese- vagy versírásról. – Az érdi kupa is a csapatmunkáról szólt, a szemünk előtt mindvégig a győzelmi zászló lobogott. A csapatunknak éppúgy tagja volt diák, öregdiák, mint édesanya, nagybácsi és jó barát. Egyikük alig épült fel egy súlyos betegségből, mégis derekasan helytállt, kitartása erőt adott a többiek számára is. Csernoviczki Éva magyar cselgáncsozót, bronzérmes olimpikont is sorainkban tudhattuk, hihetetlenül közvetlen és profi sportolót ismertünk meg a személyében – mesélte az intézményvezető, majd köszönetet mondott Farkasné Dányi Éva felkészítő tanárnak is.

Ez is nagy eredmény

– Mi Budapesttel, Hódmezővásárhellyel, Füzesgyarmattal, Edelénnyel és Áccsal küzdöttünk meg. Elfogultság nélkül mondhatom, a mi szurkológárdánk volt a legjobb. Csapatunk az előkelő 3. helyen végzett az elődöntőn, mindössze 1 ponttal maradva le a második mögött. Bár így nem jutottunk tovább, mérhetetlenül büszkék vagyunk kis köz(ös)ségünk „Nagy-eredményére” – tette hozzá Hajdu Henrietta.

PISporthírek


hirdetés