Mindenkinek jó napja volt, kivéve a disznót…

Jókedvben és finomságokban nem volt hiány
Jókedvben és finomságokban nem volt hiány - © Fotó: egyesület
Buj – Először – és garantáltan nem utoljára – szervezett disznótoros mulatságot nemrégiben a Bujért Közösen Egyesület.


A 150 kilogrammos sertés minden porcikáját feldolgozták a civil szervezet tagjai, cseppet sem bánva, hogy „vér tapad a kezükhöz”.

Igyekeztünk az elődeinktől tanult ételeket modern eljárásokkal fűszerezve elkészíteni, mindeközben többször nosztalgiáztunk arról, szüleink, nagyszüleink idejében hogyan zajlott egy-egy disznóvágás. Reggelire húsos szalonnát, sült tarját, karajt ettünk, ezeket követte a hagymás vér. Ennyi finomság után talán nem csoda, hogy kimaradt az ebéd. Kikapcsolódásként csocsóbajnokságot rendeztünk; a fogópálinka-verseny győztes hungarikuma Csatlós András Zsoltné almapálinkája lett. Vacsorára húslevest, toros káposztát, fehér és véres hurkát, kolbászt tálaltunk fel, majd éjszakába nyúlóan táncoltunk, énekeltünk.

– Harkály Gyula –








hirdetés