Mindenkinek kell a háza előtt havat lapátolni…

Kötelező feladat a síkosságmentesítés
Kötelező feladat a síkosságmentesítés - © Fotó: Janics Attila
Nyíregyháza – A szerda délelőtti napsütés segített a „hóeltakarításban”, azonban ez nem mentesített senkit az alól, hogy a háza, üzlete elől ellapátolja a havat, illetve gondoskodjon arról, hogy az adott út-, illetve járdaszakaszon biztonságosan lehessen közlekedni.

Az ingatlan tulajdonosának, kezelőjének, használójának, illetve bérlőjének a kötelessége elvégezni a síkosság- és jégmentesítést, ahol szórni, sózni kell, az az ingatlan előtti járda, továbbá az emellett lévő egy méteres sávot is biztonságossá kell tenni. Aki elmulasztja ezt, az nagyon komoly, több tízezer forintos bírságra számíthat. Sokan elfelejtik, ezért érdemes hangsúlyozni: a tömbtelkeken különálló épületeknél nem csupán a megközelítésre, hanem az épület körüljárására szolgáló úton is köteles a tulajdonos vagy a használó elvégezni a síkosságmentesítést.

Az éjszakai fagy miatt csütörtökön is arra lehet számítani, hogy az utak, járdák csúszóssá, balesetveszélyessé válnak, ezért a szakemberek mindenkit fokozott óvatosságra intenek.

KM
hirdetés