Mindennek van határa

Akt.:
Mindennek van határa
© Illusztráció: getty images
Határtalan lelkesedéssel indítottuk be a futószalagot, amely azóta szüntelenül szállítja az élménybeszámolókat. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Mindenki boldog, feltöltődött, ellazult, csodálatos helyeken járt, megismerkedett a magyar történelem és kultúra állomáshelyeinek jelenével. Nyertes utasként egyúttal rádöbbent arra, hogy mit vesztettünk. Túl a határon otthon érezték magukat, és bár leírhatatlan impulzusok érték, a szószólók mégis leírták mindazt, amit tapasztaltak.

Mert tetszik, nem tetszik, le kellett írni. Ez ugyanis az egyik követelménye a támogatott portyának, ami hiánypótló szerepet tölt be. Dicséretes, hogy diákok ezrei lehetnek részesei a felejthetetlen külföldi kalandnak, a programnak szinte csak pozitív hozadéka van. A hordaléka viszont korántsem feledendő: van olyan cég, melynek már 9 (!) millió forinttal tartoznak úgy, hogy becsületesen teljesítette a feladatát, utaztatott és teljesítette a szolgáltatást. Hogy ez egy pici klikknek adatik meg? Amennyiben diktálják az ukázt (le kell írni, meg kell jelentetni, közhírré kell tenni), ezzel a lendülettel nem túl nagy elvárás, hogy ki kellene fizetni azokat, akik a jogos jussukra várnak. Mielőbb – határtalan lelkesedéssel…

Ladányi Tóth Lajos
hirdetés