Mindenszentek ünnepe közeledik

Mindenszentek ünnepe közeledik
© Fotó: police.hu
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A rendőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is segítik a biztonságos közlekedést a közutakon, illetve kiemelten óvják a temetők környékének biztonságát.


Mindenszentek és halottak napja hétvégéjén a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is fokozott figyelmet fordít a temetőkre és környékükre, elsősorban bűnmegelőző és forgalomsegítő jelleggel.

A nagyobb forgalmú sírkertekben a rendőrök mellett polgárőrök és önkéntes közösségi szolgálatukat teljesítő diákok is figyelnek az emberek vagyonbiztonságára és a zavartalan közlekedésre.

A megye területén közlekedők 2016. október 29-től november 4-ig a közutakon, valamint a temetők környékén egyaránt fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak, amely elsősorban a forgalom segítésére irányul. Javasoljuk, hogy hosszabb utazás előtt ellenőrizzék gépkocsijuk műszaki állapotát, s amennyiben még nem tették, szereltessék fel a téli gumiabroncsokat, amelyek használata +7 Cº alatt a biztonságos közlekedés érdekében feltétlenül ajánlott. Kérjük, hogy a balesetek megelőzése érdekében minden esetben az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek! A gyalogosok külön figyelmet érdemelnek, hiszen ők a közlekedés legvédtelenebb résztvevői.

A forgalomellenőrzés mellett a rendőrök bűnmegelőzési célzattal a temetők környékén szórólapokon, illetve közvetlenül is felhívják a figyelmet a nagy tömegben gyakrabban előforduló bűncselekményekre.

Fogadják meg a rendőrség tanácsait:

autójukat gondosan zárják be, értékeket ne hagyjanak a gépjárműben;
lehetőleg a kijelölt, őrzött parkolóhelyeket vegyék igénybe;
fokozottan ügyeljenek a KRESZ betartására, akár gépjárművel, kerékpárral vagy gyalogosan közlekednek;
irataikat, pénzüket táskájuk vagy ruházatuk belső zsebében tartsák;
csak annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyire feltétlenül szükségük van;
ne tárolják bankkártyájuk mellett a PIN kódját;
fokozottan figyeljenek csomagjaikra!

Amennyiben bűncselekmény elkövetését észlelik, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107, vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés