Mindenszentekre készülve

A Mindenszentek és a Hallottak napi ünnepi megemlékezéssel összefüggésben már az elmúlt hétvégétől nagy számban keltek útra a hozzátartozók, megemlékezők, hogy leróják kegyeletüket a környező temetőkben.

A Szerencsi Rendőrkapitányság kiemelt fontosságú feladatának tartja, hogy a forgalomnövekedésből következő kellemetlenségeket enyhítse, lehetőségeihez mérten csökkentse a balesetveszélyes helyzetek kialakulását, illetve megelőzze az események nyugalmát megzavaró bűncselekmények elkövetését.

A megnövekvő tömegközlekedés, a személy- és gépjárműforgalom indokolttá tette és teszi mind bűnügyi és közbiztonsági, mind közlekedésrendészeti szempontból a temetők és környezetük fokozott ellenőrzést.

A Szerencsi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti állománya igyekszik olyan állapotokat kialakítani, amelyek megfelelnek az állampolgárok elvárásainak, biztosítják a zavartalan közlekedést, parkolást, illetve elősegítik a temetők egyszerű és gyors megközelíthetőségét.

A közrendvédelmi és bűnügyi állomány fokozott figyelemmel koncentrál és az elkövetkező napokban is koncentrálni fog a temetők közvetlen környezetére, kiemelten a gépjárműlopások és feltörések, az alkalmi lopások, a zseblopások és a „trükkös” lopások megelőzésére.

Az elmúlt hétvége a Szerencsi Rendőrkapitányság illetékességi területén lévő több mint harminc településen – a fokozott rendőri jelenlétnek is köszönhetően – rendőrségi szempontból teljesen eseménytelenül múlt el.

„Felkészülés az őszi-téli közlekedésre”

Az ősz beköszöntével az időjárási viszonyok rosszabbra fordultával megváltoznak a közúti közlekedést negatívan érintő út és látási viszonyok is.

Természetesen ezen változásokra gépjárműveinket is fel kell készíteni, kellő időben ellenőrizni illetve ellenőriztetni szükséges a járművek biztonságot szolgáló berendezéseit, felszereléseit.

A Szerencsi Autó Kft. Suzuki Márkakereskedés és Márkaszerviz a Szerencsi Területi Baleset-megelőzési Bizottsággal közösen 2006. november 9-10-én 11.00 és 17.00 óra között személygépkocsi tulajdonosok részére díjmentes Gépjármű Ellenőrzési Napot hirdet. 

A díjmentes ellenőrzés során az alábbi berendezések kerülnek átvizsgálásra.

 

-          a gépjármű akkumulátor töltöttségi állapota

-          a világító berendezések állapota

-          az ablakmosó folyadék és ablaktörlő berendezés állapota

-          hűtőfolyadék szint és fagyálló képesség ellenőrzése

-          kerekek és autógumik állapotának vizsgálata

-          féltengely és gumiharangok állapotának vizsgálata

-          fokfolyadék szint ellenőrzés

 

A balesetveszély csökkentése, a saját illetve közlekedő embertársaink biztonsága érdekében a szükséges ellenőrzéseket szakszervizben célszerű és ajánlatos elvégeztetni.

A díjmentes vizsgálattal kapcsolatosan a 47/563-201, valamint a 47/563-202-es telefonszámon érdeklődhetnek.

 Szerencsi Területi Baleset-megelőzési Bizottság
hirdetés