Mindig a nő dönt

Horváth Margit és Puskás Tivadar lesz a két főszereplő
Horváth Margit és Puskás Tivadar lesz a két főszereplő - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – Megkezdődtek a Hello, Dolly! olvasópróbái a Móricz Zsigmond Színházban, a nagy sikerű film adaptációjából készült darab bemutatója április 15-én lesz.


A hétfő délelőtti olvasópróbára érkező rendezőt, Szente Vajkot a színház főrendezője, Göttinger Pál konferálta fel, s hozzátette: a Hello, Dolly! című musical lesz az utolsó előadás, amelynek előkészítésében még nem vett részt.

Szente Vajk elmondta, négy szerelmi történet köré szerveződik az előadás. Ezek közül egy „előre eltervezett”, egy „hirtelen felindulásból elkövetett”, egy „szerelem első látásra”, a negyedik pedig vegyíti az előző hármat. Ami közös bennük: minden alkalommal a nő dönti el, hogy a szerelem beteljesül-e, vagy sem – szögezte le a rendező, majd hozzátette: a való életben is pontosan így zajlanak a szerelmi történetek – sajnos. Azoknak, akik csak a darab nagy sikerű, 1969-es filmváltozatát ismerték, röviden összefoglalta a mű keletkezéstörténetét egészen 1835-től, amikor az előadás még egyfelvonásos volt.

A musical címszerepét, minden idők legjobb férjszerzőjét Horváth Margit alakítja, a dúsgazdag üzletember, Horace Vandergelder szerepében pedig Puskás Tivadart láthatjuk.

KM
hirdetés