Mindkét színváltozatot bemutatják Sóstón

Az idén már három skót felföldi marha született a Parasztudvarban
Az idén már három skót felföldi marha született a Parasztudvarban - © Fotó: Állatpark
Nyíregyháza – Ismét bővült a skót felföldi marhák állománya a Nyíregyházi Állatparkban.

A néhány nappal ezelőtt világra jött borjú már a harmadik ebben az évben, így immár kilenc tagot számlál a borzasmarha-csapat a Nyíregyházi Állatparkban.

Hasig a vízben

– A skót marhák legfeltűnőbb sajátossága a hosszú szőrű bunda, amelynek segítségével könnyedén megbirkóznak a skót hegyvidék kemény körülményeivel, s a teleket képesek emberi segítség nélkül is átvészelni. Jól legeltethetők nedves legelőkön, sokszor hasig állnak a vízben, úgy eszik a füvet.

– Mivel ez a faj kevés gondozást igényel, ma az ökológiai gazdaságokban újra világkorát éri – kezdett a borzas marhák bemutatásába lapunk érdeklődésére Révészné Petró Zsuzsa.

Merre áll a szarv?

– Mindkét ivarnak van szarva, ám azok a bikáknál erősek és előre állók, a teheneknél ugyanakkor hosszabbak és inkább felfelé állók.

– A fajta eredeti színe fekete volt, mára azonban az egyedek többsége jellegzetes vöröses-barnás színű szőrzetet visel. A Nyíregyházi Állatparkban fontosnak tartjuk mindkét színváltozat bemutatását, így a ritkább, fekete bundájú állatok is láthatók a Parasztudvarban, ahol más szarvasmarhafajtákkal élnek közös kifutóban az ősi kinézetű állatok – tudtuk meg az intézmény szóvivőjétől.

– KM –


Nyíregyháza - Amikor a látogatók elbúcsúznak és bezárul az állatpark kapuja, izgalmas kalandok kezdődnek. A Nyíregyházi Állatpark kedvencei mesehős bundát öltöttek. Kövesd kalandjaikat! Forrás: Nyíregyházi Állatpark

Nyíregyháza - „Sose gondoltam volna, hogy miután bejártam a világot, Nyíregyházán találom meg a legjobb állatkertet, ahol valaha jártam. Egyszerűen minden tökéletes!” „Az állatok, a környezet, a személyzet, az ellátás! Óriási gratula Gajdos Lászlónak, aki 20 éve vezeti ezt az önellátó parkot, és kü...
hirdetés