Mindössze néhány órára ébredt fel a kisvasút

Évente többször is útnak indul
Évente többször is útnak indul - © Illusztráció: a szerző
Nyíregyháza – Április után májusban is felébredt Csipkerózsika-álmából a Nyírvidéki Kisvasút.

Bár sokan gondolhattak ilyesmire, szó sincs a kisvasút újraindításáról; a lehetőség mindenesetre – közel nyolc évvel az utolsó személyvonat után is – adott.

Figyeljünk a táblákra!

– Tévhit, hogy a Nyírvidéki Kisvasút megszűnt, csak ideglenesen szünetel a forgalom – szögezte le érdeklődésünkre Bordás Béla, Nyíregyháza városgondnoka, akinek a vonal Huszárteleptől Nyírszőlősig húzódó szakasza tartozik a felügyelete alá.

– Továbbra is figyelembe kell venni a vasútra vonatkozó KRESZ-táblákat, és természetesen tilos a sínek közelében parkolni – figyelmeztetett a közlekedési és baleseti tudósító.

– Ez az – egyébként nem ritka – eset a vasúti közlekedés zavarásának, illetve veszélyeztetésének minősül, amit az intézkedő rendőr helyszíni bírsággal vagy feljelentéssel „jutalmazhat” – tette hozzá Bordás Béla, szavainak pedig egy Balsa felé induló kisvasúti szerelvény is nyomatékot adott szerdán.

Hatósági előírások alapján

– Április közepén vegyszeres gyomirtást végeztek a kisvasúton, a szerdai vonalbeutazás célja ennek az ellenőrzése volt. A kisvasúton a MÁV-nak a hatósági előírások alapján akkor is el kell végeznie a pályafelügyeleti tevékenységet és a szükséges beavatkozásokat, ha a vonalon szünetel a forgalom – tájékoztatta lapunkat a menet rendeltetéséről Lőcsei Virág, a MÁV-csoport sajtószóvivője.

KM-HP


És akkor feltűnt a kisvasút Nyíregyházán, és letarolta a rossz helyre lakatolt bicikliket

Erre vélhetően nem számítottak azok, akik rossz helyen lakatolták le a biciklijüket a vasútállomás előtt: a kisvasút már 2009 óta nem szállít utasokat, a vonalon szünetel a forgalom.
hirdetés