Minek ez a cirkusz?

Minek ez a cirkusz?
© Illusztráció: Getty Images
Kétségtelenül kedves gesztus volt a Klik-től, hogy minden kitűnő bizonyítvánnyal rendelkező általános iskolást megajándékozott egy-egy Fővárosi Nagycirkuszba szóló jeggyel. A szocialista párt rögtön fogást keresett az akción. Palicz István jegyzete.


Napok óta verik a tamtamot, mondván: eddig csak maroknyian regisztráltak az ingyenes előadásokra, mert a Budapesttől távol élő, szegény vidéki családok nem tudják igénybe venni ezt az ajándékot. A magát korábban váltópártnak, újabban megváltó-pártnak tekintő MSZP-nek igaza lehet, de torz tükröt mutat a nyilvánosság felé.

A jegyek másfél hónapig még felhasználhatók, ráadásul a nagyobb városokban megforduló utazó cirkuszok előadásaira is beválthatóak, így nem feltétlenül kell mindenkinek „felutazni nagyfaluba”. De még így is sokan lesznek, akik egyszerűen nem akarnak cirkuszolni, mert más terveik vannak, illetve nincsenek rászorulva az ajándékra. A jutalomszelvényeket ugyanis nem rászorultsági, hanem tanulmányi alapon osztották, így valamennyi jeles diák a kezébe kapta! Mindezek fényében, a politikai ingyencirkusz után is túlzónak tűnik a MÁV 90, illetve 50 százalékos, kitűnőknek és felnőtt kísérőiknek szóló, tekintélyes utazási kedvezménye.

Palicz István

Címkék: ,hirdetés