Mini Central Park Nyíregyházán

Nyíregyháza – New Yorkban, azon belül Manhattan szívében van az a nyilvános park, ami Harlemig húzódik: sétálni, kocogni járnak oda a helyiek és a turisták. Ez lebeg a nyíregyházi kivitelezők szeme előtt.


– Mini Central Parkot szeretnénk a Benczúr és a Bessenyei téren, ami a Zöld város kialakítása Nyíregyháza területén elnevezésű projekt egyik része. Már elkezdődött a kivitelezési munkálatok első üteme, legkésőbb szeptember közepére fejeződik be a beruházás. Olyan vízáteresztő térburkolat lesz a zöldfelület mellett, amit a Margitszigeten fektettek le a vizes világbajnokság alkalmával – említette Tóth Miklós, a Vianova Közmű- és Útépítő Kft. műszaki igazgatója.

A keddi helyszíni bejáráson jelen volt dr. Kovács Ferenc polgármester, aki elégedetten nyugtázta, hogy időarányosan jól állnak a látványos átalakítással, funkcióbővítéssel.

– A tudatos, koncepciózus fejlesztés újabb állomáshelyén vagyunk most – mutatott körbe a Jósa András Múzeum és a Kölcsey Ferenc Gimnázium közötti területen. – Épül a megújult szabadtéri színpad, energetikailag korszerűsödik a Vasvári Pál Gimnázium, a Kállay-kúria turisztikai attrakcióvá válik, és bár még most ebből egyelőre nem látszik semmi, de szépül a Benczúr és a Bessenyei tér is. Rendezett lesz a környék, pihenőhelyek, szökőkutak teszik hangulatosabbá a miliőt. A Móricz Zsigmond Színházzal szemközti részen 500 méteres futópályát alakítunk ki a környező általános iskolák és a sportolni vágyók örömére. A közvilágítás is megújul. Biztos vagyok abban, hogy az ígért határidőre újabb látványos elemekkel gazdagodik Nyíregyháza.

LTL
hirdetés