Minőséggé alakítani a mennyiséget

Akt.:
Minőséggé alakítani a mennyiséget
© Balogh Gábor, a Megyei Diáksport Szövetség elnöke (fent, középen) adta át az elismeréseket a testnevelőtanároknak | Fotó: Racskó Tibor
A diáksport mozgalom legfőbb partnerei a testnevelők, közülük hat megyebelit jutalmazott az országos elnök.

A megyei közgyűlés keddi ülésének napirend előtti pontjaként a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) nevében Balogh Gábor elnök elismeréseket adott át a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Diáksport Egyesület kilenc területi bizottsága által javasolt testnevelőknek. Az eredményességi és tehetséggondozás-utánpótlásnevelés kategóriákban átadott díjak hátterét az a megállapodás biztosítja, amelyet tavasszal kötött egymással az MDSZ és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés.

– A diáksport szövetség munkájának legfontosabb része, hogy a gyerekeket az egészséges életmód, a rendszeres testmozgás felé tereljük – mondta a kitüntetések átadása apropóján Balogh Gábor, a korábbi olimpiai ezüstérmes öttusázó. – Ebben a munkában szövetségünk legfőbb partnerei, segítői a testnevelő tanárok, ők azok, akik az iskolákban a gyerekekkel nap mint nap foglalkoznak. Ezért kezdeményeztük a megyei közgyűlésnél, hogy a kiemelt munkát végző pedagógusokat díjazni, jutalmazni tudjuk. Nyitott fülekre találtunk, az első ilyen jellegű megállapodást itt kötöttük Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, és ennek mintájára azóta Heves megyében is aláírtunk hasonló szerződést, és remélhetőleg mások is csatlakoznak majd ehhez a kezdeményezéshez.
 

Kitüntettettek

A Magyar Diáksport Szövetség és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Diáksport Egyesület által közösen, a testnevelő tanároknak adományozott elismerések
Eredményességi díj: Juhász Béla (Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium)
Tehetséggondozás-utánpótlás-díj: Orosz Györgyné (Napkori Jósika Miklós Általános Iskola), Bohács Csabáné (Fehérgyarmati Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola), Tamás Kálmán (Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola), Ispán Sándor (Nyírbátori Magyar–Angol Kéttannyelvű Általános Iskola), Rontó Zsolt (Tiszavasvári Általános Iskola)

 
(A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2014. október 1-jei számában.)
hirdetés