“Minősíthetetlen az út állapota Nagyhalász és Tiszatelek között”

A Sóstói úton lévő tábla azt jelzi, hogy a munka 2010-ben véget ért
A Sóstói úton lévő tábla azt jelzi, hogy a munka 2010-ben véget ért - © Fotó: Pusztai Sándor
Nagyhalász, Dombrád – A Nyíregyháza-Dombrád útvonalon elkezdtek egy útfelújítást még 2009-ben, de csak Nagyhalász közepéig jutottak, miközben a Nyíregyháza táblánál a sóstói úton kihelyezett tábla szerint 2010-re végezniük kellett volna az útfelújítással. Nagyhalász és Tiszatelek között olyan az út állapota, hogy végig menni alig lehet rajta..- írta meg észrevételét egyik olvasónk. Utánajártunk a miérteknek.

Egy olvasónk jelezte a napokban, hogy a Nyíregyháza–Dombrád útvonalon még 2009-ben elkezdték az útfelújítást, de csak Nagyhalász közepéig jutottak, miközben a Nyíregyháza-táblánál a mai napig kint lévő hirdetmény szerint 2010-re végezni kellett volna az útfelújítással. Olvasónk azt írja, Nagyhalász és Tiszatelek között az út állapota minősíthetetlen, és azt kérdezte, miért nem fejezték be az útfelújítást, mikorra várható előrelépés.

Uniós támogatásból

Marczin Bence, a Magyar Közút Zrt. kommunikációs osztályvezetője lapunkkal közölte: a 3834-es jelű összekötő utat a Regionális Operatív Program keretein belül a 0+180–11+500 és 15+000–19+000 km szelvények közötti szakaszon 2009. április 22. és 2011. június 3. között felújították.

– A Nyíregyháza–Dombrád–Kékcse összekötő út teljes hossza 45,79 km, amelyből a fentiek szerint megközelítőleg 15,3 kilométeren, a legnagyobb forgalmat lebonyolító szakaszon tudtuk európai uniós támogatásból megerősíteni a burkolatot. Az elmúlt évben hazai forrásból 0,7 km hosszan végeztünk aszfaltozást az út tiszakanyári szakaszán.

– A felújításokra szánt forrásokról nem társaságunk dönt, csupán egy-egy szakasz felújításának szakmai előkészítésében veszünk részt. Jelenleg folyamatban van a 2015–2022 közötti időszakra szóló középtávú tervezési stratégia és programterv összeállítása, amelynek létesítményjegyzékében szerepeltetjük a 3834-es jelű összekötő út több szakaszát.

KM
hirdetés