Minősítő vizsga Demecserben

Akt.:
Minősítő vizsga Demecserben
© Fotó: katasztrófavédelem
Demecser – Péntek délelőtt az önállóan beavatkozó Demecseri Önkéntes Tűzoltóknak éves minősítő gyakorlatot szervezett a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a település MÉH telepén.

A pénteki éves minősítő gyakorlat során műszaki mentési és tűzoltási feladatokat kellett végrehajtania az állománynak. A feltételezés szerint egy közlekedési balesetet szenvedett gépjárműbe szorult személyeket kellett a roncsok közül kiszabadítaniuk a tűzoltóknak, majd egy járműtűz oltása várt még az állományra.

Három éve az önkéntes tűzoltó egyesületek közül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az elsőként a demecseriek szerezték meg a jogosultságot az önálló beavatkozáshoz, azóta pedig minden évben újabb minősítést kell tenniük.

A pénteki minősítő gyakorlaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője és a nyíregyházi tűzoltóparancsnok is részt vett.

A feladatok végrehajtását Leskovics Zoltán tű. alezredes minősítette és megfelelőre értékelte, így újabb egy évig önálló beavatkozásra lett jogosult a megyében, a Demecser Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés