Mint a régi szép időkben – újra Nyíregyházán koncertezik Szentpáli Roland

A koncert október 8-án 18 órakor kezdődik Nyíregyházán, a Váci Mihály Kulturális Központ hangversenytermében
A koncert október 8-án 18 órakor kezdődik Nyíregyházán, a Váci Mihály Kulturális Központ hangversenytermében - © Fotó: magánarchívum
Nyíregyháza – Évekkel ezelőtt több ezer nyíregyházinak szereztek óriási élményt a zene világnapja előestéjén tartott koncertek, amelyek főszereplője a világszerte elismert tubaművész, Szentpáli Roland volt.

Olyan vendégeket hívott maga mellé, mint Roger Bobo, Fekete Kovács Kornél, Varnus Xaver vagy Allen Vizzuti, így nem csoda, hogy a szeptember 30-ai eseményt a zenekedvelők már jó előre beírták a naptárukba.

Érteni is kell a zenét

A fantasztikus hangversenyek sora 2009-ben, tizenkét év után megszakadt, de a zenész október 8-án újra a szülővárosában lép a közönség elé. – Nagy öröm, hogy ismét Nyíregyházán koncertezhetek, hiszen ez a város sokat jelent nekem – mondta lapunknak.

– Szerettem a szeptember 30-ai esteket: mindig telt ház előtt játszottunk, remek volt a hangulat, és jó érzés olyanok előtt fellépni, akik értik is a zenét – szerencsére ebben a városban sokan vannak ilyenek. A mostani koncertre is kiváló társakat hívtam, igazi csemegékkel készülünk. Révész Richárd és Romhányi Áron zongorán játszanak, a dobok mögött Kaszás Pétert hallhatjuk.

– Lombos Pál nagybőgőzik, Szepesi Bence szaxofonozik, én pedig egy reneszánsz hangszeren, a szerpenten játszok. Ez a hangszer a saját korában többnyire a templomi zenében volt jelen, de én most reneszánsz tánczenében fogom használni. Valamennyien otthon vagyunk a jazzben, de a klasszikus zene sem áll tőlünk távol.

A régi szép időket idézi majd

– Saját műveket is hozunk, a koncert műfaja pedig nehezen behatárolható, hiszen sokat fogunk improvizálni, és több feldolgozást is hallhat a közönség. Előadjuk Ricsi (Révész Richárd, a szerk.) három salsa és flamenco kompozícióját, Romhányi Áron is a saját művével érkezik, és én is előadok majd saját darabokat. Ennek az a különlegessége, hogy népzenei motívumokon nyugszik, és bár szeretjük a népzenét, de egyikünk sem specialistája. De nem kell megijedni, meg fogjuk oldani a feladatot – mondta nevetve Roli.

A koncert október 8-án 18 órakor kezdődik, a helyszín a Váci Mihály Kulturális Központ hangversenyterme. Bár a dátum nem szeptember 30., higgyék el, az élmény a régi szép időket idézi majd! – tette hozzá a nagyszerű zenész.

KM-SZA
hirdetés