Helyi közélet

2013.04.08. 09:59

Dr. Antall József 81. születésnapjáról emlékeztek meg Pátyodon

Pátyod - Szombaton a néhai miniszterelnökről elnevezett oktatási komplexum előtti emlékparkban tartottak ünnepséget és koszorúzást Pátyodon.

Pátyod - Szombaton a néhai miniszterelnökről elnevezett oktatási komplexum előtti emlékparkban tartottak ünnepséget és koszorúzást Pátyodon. A megemlékezés díszvendége Dr. Antall Józsefné, Klára asszony volt, aki elmondta, hogy őt és családját mennyire meghatotta azon kezdeményezés, miszerint elhunyt férjéről neveztek el intézményt Magyarországon, mely ma is méltó férje emlékéhez az intézményben folyó oktatási, nevelési módszerek miatt.

Pethő András polgármester ünnepi köszöntőjében elmondta, hogy a rendszerváltást követően, a dr. Antall József által vezetett kormány támogatása nélkül nem épülhetett volna meg Pátyod oktatási komplexuma. Megemlékező beszédeikben méltatták a rendszerváltó miniszterelnök tevékenységét és korszakalkotó történelmi munkásságát Tilki Attila országgyűlési képviselő, Kovács Sándor a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke, és Thoroczkay Sándor történelem tanár.

A dr. Antall József Általános Iskola tanulói megható műsorral emlékeztek meg névadójukról. Az ünnepségen részt vettek és koszorút helyeztek el: dr. Antall Józsefné, Tilki Attila, Kovács Sándor, a Dr. Antall József Baráti Társaság budapesti és szatmárnémeti csoportja, Nagy Miklós, a Csengeri Járási Hivatal vezetője, a történelmi egyházak képviselői, intézményvezetők, a helyi és a szomszédos önkormányzatok képviselői, valamint a fegyveres erők képviselői.

Tóth János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában