bűnügy

2020.02.03. 11:26

Hajdúhadházról jött lopni Nyíregyházára két nő

Rajtakapták őket, a holmikat hátrahagyva próbáltak elmenekülni a boltból.

Forrás: shutterstock

Fotó: illusztráció

Soron kívül bíróság elé állítja a Nyíregyházi Járási Ügyészség azt a két hajdúhadházi nőt, akik sikertelenül kíséreltek meg ellopni három pulóvert az egyik nyíregyházi bevásárlóközpontban lévő ruházati boltból.

A két büntetlen előéletű nő idén január 20-án késő délután kifejezetten azzal a szándékkal ment be a ruházati boltba, hogy pulóvereket lopjanak. Az állványról le is vettek három női pulóvert, melyekből kitépték a lopásgátló szerkezetet.

Ekkor azonban észrevették, hogy a bolt eladói folyamatosan figyelik őket, ezért

a megrongált ruhadarabokat a földre dobva távoztak az üzletből.

Az eladók utánuk mentek, visszakísérték őket a boltba, majd értesítették a rendőrséget.

Azt gondolhatnánk, hogy a lopással okozott kár megtérült, azonban ez nem így van, mert a három pulóver olyan mértékben megrongálódott a lopásgátló szerkezet kitépése miatt, hogy azokat már eladni nem lehet. Sőt a lopásgátlók is tönkrementek, újabb ruhadarabokra már nem lehet felhelyezni azokat.

A beismerő vallomást tett vádlottakkal szemben az ügyészség próbára bocsátás intézkedést fog indítványozni a bíróságon, ami azt jelenti, hogy most nem szab ki velük szemben büntetést a bíróság, hanem bizonyos időre elhalasztja azt.

Ha ezen idő alatt bűncselekményt követnek el, akkor az újabb bűncselekményért és a bolti lopásért is büntetés vár rájuk.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában