Miért büntetik az autósokat a korzón?

Miért büntetik az autósokat a korzón?
Miért büntetik az autósokat a korzón?
Nyíregyháza – Akarva-akaratlanul is észrevehető, hogy gyakran fordulnak meg közterület-felügyelők a korzón, ahol sűrűn szabnak ki bírságot az arra járó vagy ott parkoló kocsikra. Miért, és mennyire büntetik meg az autósokat? Megtudhatja!

Mondhatni „hangyaszorgalommal” dolgoznak a közterület-felügyelők a nyíregyházi korzón, akik fényképezőjüket készenlétbe helyezve gyakran készítenek fotókat a szabálytalankodókról, az autósok pedig olykor fel vannak háborodva a bírság hallatán.

Kíváncsiak voltunk tehát, hogy milyen szabályoknak kell eleget tennünk, miért és mennyi büntetést kaphatunk a korzón? Az ügyben felkerestük Tóth Gézát, a közterület-felügyelet helyettes vezetőjét, aki szerint a sétáló utca megnyitása után, ki kellett alakítani egy megfelelő forgalmi rendet, aminek a betartását folyamatosan ellenőrzik. Az egyik gond a bevásárlóközpont mindkét oldalán található rakodóhellyel, a másik, a behajtani tilos táblával van. „Számos kiszabott bírság forrása lehet, hogy az emberek vagy nem ismerik a KRESZ-t, vagy azt szándékosan figyelmen kívül hagyják. Rakodóhelyen megállni és az autót elhagyni tilos. Aki mégis ezt teszi, annak bírságot kell fizetni. Ez szokott az egyik probléma lenni.

A másik nagyon fontos dolog, hogy a korzó két oldalán van egy-egy behajtani tilos tábla, és csak engedéllyel szabad gépjárművel közlekedni ezen a szakaszon. Ezt is figyelmen kívül hagyják az erre közlekedő autósok, amiért szintén bírság szabható ki” – árulta el kérésünkre Tóth Géza. Továbbá megtudtuk azt is, hogy a fent említett szabálytalanságok esetében kiszabható legmagasabb helyszíni bírság maximum 20000 forint, ha pedig valaki nem hajlandó ezt az összeget kifizetni, a bírságot kiszabó intézmény az illetékes szervnél feljelentést tesz. Ebben az esetben a kifizetendő összeg még magasabbra rúghat. Egy biztos, körbejárva a bevásárlóközpontot KRESZ-táblák garmada vesz minket körül, aminek a betartása nem egyszerű feladat, de mindenképpen muszáj, ha nem akarunk figyelmetlenségünkért vaskos árat fizetni.

Kapcsolódó cikkek:

-K.A.-
hirdetés