csodájára járnak

2019.05.13. 19:00

Egy Polski Fiattal veszik be a világot lengyel fiatalok

Egy lengyel házaspár világkörüli útra indult egy Polski Fiattal. Míg ők a különböző kultúrákkal ismerkednek, a helyiek a lengyel járműipar egykori csodájával találkozhatnak.

Asia Poznanska (28) és Pawel Poterski (34) egy nap elhatározta, hogy felmond a munkahelyén, hogy autóval keresztülvezessenek 37 országon. Tavaly októberben indultak, és már számos kalandon túl vannak. Pakisztánban például végig rendőri kíséretet kaptak, de a legtöbb helyen szívesen látták őket az ott élők, és számtalan kérdést kaptak autójukról, ami egy 1990-es évjáratú Polski Fiat 125p, az egyike az utolsóknak, amik kigurultak a gyárból, mielőtt a modell gyártása örökre megszűnt – olvasható a V4NA hírügynökség összefoglalójában.

Néhány pótalkatrésszel, egy csavarhúzóval és egy kalapáccsal a pár nagyjából bármit meg tud szerelni az autóban. „Ha Polski Fiatod van, tudod, hogy valami úgyis elromlik”, mondják.

Nem keserednek el, ha a kocsinak nagyobb baja van. Amíg megérkezik a pótalkatrész, ők megnézik a helyi nevezetességeket.

Eddig 24 ezer kilométert tettek meg és 14 országban jártak: Szlovákiában, Magyarországon, Romániában, Bulgáriában, Törökországban, Iránban, Pakisztánban, Indiában, Nepálban, Mianmarban, Tahiföldön, Laoszban, Kambodzsában és Malajziában.

A pár a közösségi oldalán is dokumentálja az utazásukat.

Borítókép: Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!