Miskolc is benne lesz

Sürgősségi előterjesztésként tárgyalta a februári, miskolci közgyűlési ülés Miskolcnak a mezőkövesd—mezőkeresztesi repülőtér regionális fejlesztéséhez való csatlakozását.

E szerint Miskolc is részese lehet annak a közös gazdasági társaságnak, amely regionális hatáskörű repülőtérré fejleszti a mezőkövesdit. Ismert tény, hogy a miskolci repülőtér topográfiai okok miatt alkalmatlan a reptér fejlesztésére, ezért a térségben rendkívüli adottságokkal rendelkező és fejlesztésre alkalmas Mezőkövesd—Mezőkeresztes repülőtér fejlesztésében nyílik számunkra is lehetőség — fogalmazott Szűcs Erika alpolgármester. — Hiszen a légi közlekedés a jelen század logisztikája.

100 kilométeren belül

A tervek szerint Mezőkövesd és Mezőkeresztes önkormányzata ingyen jutna a területhez. A két városnak pedig előnyös, ha Miskolc beszáll a projektbe, mivel nem rendelkeznek saját forrással, és olyan gazdasági érdekeltséggel, amelyek részt vennének a fejlesztésben — mondta az alpolgármester.

Juga György (Összefogás-Fidesz-MDF) feltette a kérdést a városvezetésnek: értesülése szerint a Ferihegyi reptér privatizációja kapcsán a kormány komoly kötelezettséget vállalt, miszerint annak 100 kilométeres körzetében nem lehet reptérfejlesztésébe kezdeni. Amennyiben ez igaz, felmerül a kérdés, mi lesz a mi terveinkkel — kérdezte a képviselô.

Halmai István (Összefogás-Fidesz-MDF) elmondta: a reptér egyik legfontosabb tényezője lehet az egész térségnek, de emellett nem kell elhanyagolni a miskolci repteret sem, egészen más feladatokkal, de kiegészítője lehet a másiknak.

A társasághoz való csatlakozás szándékát a képviselők egyöntetűen támogatták.

SzG
hirdetés