Magyarország

2013.06.13. 18:09

Időjárás-jelentés

Budapest, 2013. június 13., csütörtök (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest, 2013. június 13., csütörtök (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában

A Brit-szigetek térségében többközéppontú ciklon örvénylik, hatására Nyugat-Európa és Dél-Skandinávia nagyobb részén erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, elszórtan zivatarok is előfordulnak. Másutt ugyanakkor döntően anticiklonális hatások érvényesülnek, kontinensünk nagy részén napos, eseménytelen az időjárás. A délutáni csúcshőmérséklet az Ibériai-félszigeten, illetve a Fekete-tengertől északra és keletre fekvő területeken jellemzően 30 fok felett alakul, másutt általában 22, 27 fok a jellemző. Ennél hűvösebb csak a Brit-szigeteken, a Skandináv-félszigeten, valamint a Balkán-félszigeten egy részén van.

A Kárpát-medence időjárását péntek estig a már említett anticiklon alakítja, túlnyomóan napos idő ígérkezik.

Várható időjárás péntek estig:

A sok napsütés mellett csütörtökön is, pénteken is gomolyfelhők képződnek, amelyekből az ország legnagyobb részén nem várható csapadék. Csütörtökön kis eséllyel a keleti határvidéken, pénteken pedig az Északi-középhegységben és a Tiszántúl északi részén lehet egy-egy zápor vagy zivatar. Az északkeleti, északi szél napközben megélénkül, pénteken a Dunántúl nyugati felén az északnyugati szél nagyobb területen meg is erősödik, sőt a reggeli órákban a Fertő-tó környékén átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken a Dunántúlon 24 és 28, a Duna vonalától keletre 28 és 30 fok között várható.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!