Miskolci forgalomkorlátozások szerdán

Miskolci forgalomkorlátozások szerdán
Március 15-én – az MVK Zrt. tájékoztatása szerint – az alábbi forgalomkorlátozások lesznek Miskolcon. Ünnepi megemlékezések a megyében [.doc – 38KB]  Az 1848-49-es szabadságharc hadtörténete [.pdf – 33KB]

Kb.10.00 – 10.45 óra között az 1-es és 2-es villamosvonalon több alkalommal 5–10 perces forgalomkorlátozás várható.

A 11-es autóbuszt kb. 10.45–11.45 óra között a Kazinczy utcai megálló helyett az  1-es viszonylat Petőfi tér megállóhelyén, a Szemere kerti megálló helyett a Búza tér irányába az 1-es viszonylat Dózsa György utca megállóhelyén, a Bábonyi-bérc irányába pedig a Dózsa György utcán lehet igénybe venni

A 34-es autóbuszt kb. 10.45–11.45 óra között a Bodótető irányába a Kazinczy utcai megálló helyett az 1-es vonal Petőfi tér megállóhelyén, a Szemere kert, és Dayka Gábor utcai megállóhelyek helyett pedig az 1-es viszonylat Dózsa György utcai megállóhelyén lehet igénybe venni

A 34-es autóbuszt kb. 11.45–12.30 óra között az Avas városközpont irányába a Dózsa György utcai megálló helyett a 11-es viszonylat Szemere kerti megállóhelyén, a Petőfi téri megálló helyett pedig a 11-es viszonylat Kazinczy utcai megállóhelyén lehet igénybe venni

Az 1, 1A, 101-es autóbuszok kb. 11.30–12.30 óra között a Petőfi tér helyett a 11-es járat Kazinczy utcai megállóhelyén állnak meg, valamint a Tiszai pályaudvar irányába a Dózsa György utcai megálló helyett a Szemere kerti megállóhelyen vehetők igénybe

A 12, 14-es járatok a repülőtér irányából kb. 11.45–12.45 óra között a Petőfi téri megállóhelyet nem érintik.

Felsőzsolcán 9.30–11.00 óra között a 7-es autóbusz terelt útvonalon közlekedik. Ezen időszak alatt a Hősök tere és a Dózsa György utcai megálló helyett ideiglenes megállóhelyet jelölnek ki. A Kassai utcai megálló helyett a polgármesteri hivatal előtt található volánmegállóhely vehető igénybe

A 44-es, valamint a Cora ingyenes járat és a ZS-s autóbusz nem közlekedik.

A közönségszolgálati iroda március 15-én zárva tart.

2006. március 15. Ünnepi megemlékezések Miskolcon és megyénkben

Részletes programok:

 

Felsőzsolca
Március 15. (szerda)
10.00: A Zsolcai csata emlékműnél
Ünnepi köszöntőt mond Fehér Attila polgármester
Közreműködik: Dévai Nagy Kamilla, A Krónikás együttes, A Nyugdíjas Férfi Népdalkör, Rozmaring népdalkör és a Zsolca Táncegyüttes
15.00: Bárczay-kastély
Ünnepi hangverseny
Dévai Nagy Kamilla és a Krónikás együttes koncertje

Nyékládháza
Március 14. (kedd)
11.00: általános iskola
Ünnepi műsor és koszorúzás
Közreműködnek az általános iskola tanulói
Március 15. (szerda)
15.00: Ládházán a szoborkertben emlékeznek a ’48-49-es eseményekre a ládházi nyugdíjasklub tagjai

Alsózsolca
Március 15. (szerda)
16.00: koszorúzás a ’48-as emlékműnél
17.00: közösségi ház
Ünnepi műsor

Bükkszentkereszt
Március 14. (kedd)
11.00: Az általános iskolások ünnepi műsora a Március 15-e emlékműnél
Az emlékoszlop koszorúzása

Szirmabesenyő
Március 15. (szerda)
10.00: Petőfi Sándor Művelődési Házban emlékműsor
majd koszorúzás a művelődési ház emléktáblájánál

Mályi
Március 15. (szerda)
14.00: Megemlékezés a ’48-as emlékműnél
az általános iskolások műsora
koszorúzás

Ünnepi megemlékezések térségünkben

 

március 15-ei

Sajószenpéter

 Március 15.

de. 10 óra: ünnepi műsor a sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskolában. A műsort az iskola tanulói adják. Ünnepi beszédet mond: Samu István polgármester.

A program zárásaként koszorúzás az iskola udvarán található Kossuth-szobornál a város vezetői, intézményei, civil szervezetei, lakosai részéről.

 

Kazincbarcika

Március 14.

18 óra: fáklyás felvonulás az Egressytől a Jókai-szoborig, ünnepi beszéd: Tamás Barnabás, a 7. számú választókerület fideszes országgyűlési képviselőjelöltje.

Március 15.

de. 10 óra: az Egressy Béni Művelődési Központ és Könyvtár klubterme: történelmi játszóház, délután 3 órakor az Egressy előtti téren térzene, a Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Fúvószenekarának műsora, 15.30-kor az Egressy-szobornál: ünnepi megemlékezés és koszorúzás, beszédet mond Nagy Imre alpolgármester.

 

Putnok

 Március 15.

reggel 9 órakor szentmise a római katolikus templomban, istentisztelet a református templomban.

de. 10 óra: ünnepi megemlékezés a Serényi László téren (országzászló), köszöntőt mond Tamás Barnabás polgármester, történelmi megemlékezés: Kurtán Barbara (ifjúsági önkormányzat), ünnepi műsor a Serényi Béla Gimnázium és Mezőgazdasági Szakközépiskola tanulóinak közreműködésével, 10 órakor koszorúzás a Petőfi-szobornál, Nemzeti dal Nagy Ádám előadásában, koszorúzás, Szózat, 11.30-kor Kálniczky Endre sírja a városi temetőben, megemlékezés: Katona Pál alpolgármester, koszorúzás.


Ünnepi műsorok Abaúj-Zemplénben

Március 14.

Boldogkőváralja
10.00: Ünnepi megemlékezés a helyi általános iskolában az iskola tanulóinak műsorával.

 

Cigánd

16.00: Városi ünnepség és koszorúzás a Kossuth-szobornál. 17.00: Ünnepi megemlékezés a Nagy Dezső Művelődési Házban. Ünnepi beszédet mond Téglás Dezső iskolaigazgató.

 

Felsőregmec

14.00: A felújított polgármsteri hivatal és művelődési ház ünnepélyes átadása, ünnepi megemlékezés a helyi általános iskolások műsorával.

 

Füzér

19.00: Fáklyás megemlékezés a Hősök sírjánál.

 

Gönc

18.00: Ünnepi megemlékezés a gönci Művelődési Házban az általános iskolások műsorával. Március 15-én 10 órától  városi sakkbajnokság a városháza dísztermében.

 

Mikóháza

11.45: Ünnepi műsor a mikóházi Közösségi Házban a körzeti általános iskolások műsorával.

 

Pácin

17.00: Ünnepi megemlékezés a Faluházban. Ünnepi beszédet mond Barati Attila polgármester, a helyi általános iskolások ünnepi műsora.

 

Pálháza

10.00: Koszorúzás a református temetőben lévő Hősi emlékműnél. 10.30: ünepi megemlékezés a Térségi Művelődési Házban a körzeti általános iskolások műsorával.

 

Vámosújfalu

12.00: A Faluház előtti kopjafa ünnepélyes megkoszorúzása. 12.30: Ünnepi megemlékezés a helyi iskolások műsorával a Művelődési Házban. Ünnepi beszédet mond Varga Gyula ÁMK-igazgató.

 

Vizsoly

12.00: Központi ünnepség a helyi általános iskolában az iskola tanulóinak műsorával.

 

Március 15.

Bodrogkisfalud, Bodrogkeresztúr, Szegi, Szegilong, Tarcal

18.30: Fáklyás felvonulás a bodrogkisfaludi ’48-as hősi emlékműhöz. A helyi iskolások műsora, ünnepi beszédet mond Jesztrebszky Anikó, a tarcali iskola hetedikes tanulója. A hősi emlékmű megkoszorúzása

 

Sárospatak

11.00: Központi ünnepség az Iskolakertben a Kossuth-szobornál. Ünnepi beszédet mond Dobay Béla gimnáziumi tanár. Koszorúzás a Kossuth-szobornál.

 

Sátoraljaújhely

11.00: Városi ünnepség a Kossuth téren. Ünnepi beszédet mond dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselőjelölt. A Kazinczy Ferenc Általános Iskola tanulóinak műsora, a Kossuth-szobor megkoszorúzása.

 

Tiszakarád

15.00: Ünnepi megemlékezés a Faluházban. Ünnepi beszédet mond dr. Szabó György országgyűlési képviselőjelölt. A tiszakarádi általános iskola tanulóinak ünnepi műsora

 

Március 15-i programok

 

Taktaszada – Március 14-én 14.00 órakor ünnepi műsort adnak az általános iskolások és a Taktaszadai Pávakör tagjai a Kultúrházban, szónoklatot tart Sárga Jánosné általános iskolai tanár. Az ünnepség után megkoszorúzzák Petőfi Sándor szobrát az Emlékparkban.

 

Taktaharkány – Március 14-én 18.00 órától tart megemlékezést a település. „Márciusi fények” címmel műsort adnak az általános iskolások, a Taktaharkányi Népdalkör és a Modern Tánccsoport. Ünnepi beszédet mond Varga László polgármester.

 

Monok – Március 15-én 10.00 órakor szentmisével kezdődnek az események a római katolikus templomban, majd az általános iskola tornacsarnokában szónokol Szabó György országgyűlési képviselő. Ünnepi műsort ad a Monoki Dalárda, illetve az óvoda és az általános iskola ifjúsága.

 

Tállya – Március 15-én 10.00 órakor tart a település megemlékezést az evangélikus templomban, Kossuth Lajos keresztelkedésének helyszínén. Ünnepi műsort ad a Forgatós Citerazenekar, a Kővirág Népdalkör Egyesület, valamint az általános iskola diáksága.

 

Tokaj – Március 15-én 10.00 órakor koszorút helyeznek el Klapka György, valamint Petőfi Sándor emléktáblájánál, majd Deákné Bobók Katalin iskolai tanár mond ünnepi beszédet a Főtéren. A programhoz kapcsolódóan megnyílik a Tolnai Klári Vándorkiállítás a Millenniumi Hotelben.

 

Tarcal – Március 15-én 16.00 órától tartja megemlékezését az önkormányzat a Művelődési Házban. Ünnepi beszédet mond: Jesztrebszky Anikó általános iskolai tanuló, műsort ad a Harlequin Színjátszókör, a Klapka György Általános Iskola Énekkara és a Tarcali Hagyományőrző Egyesület. Az eseményen kerül sor a Pro Urbe díj átadására, a programot koszorúzás zárja.

 

Szerencs – Március 15-én 18.00 órakor Szabó György országgyűlési képviselő szónokol a Rákóczi vár színháztermében, ünnepi műsort adnak a Bolyai János Tehetségfejlesztő és Informatikai Általános Iskola tanulói, majd fáklyás felvonulás indul a Kossuth térre, ahol megkoszorúzzák a Petőfi-emléktáblát.

 

Bodrogkeresztúr – Öt település – Bodrogkeresztúr, Bodrogkisfalud, Szegi, Szegilong és Tarcal – önkormányzata közösen tart megemlékezést. A program fáklyás felvonulással indul a Bodrogkeresztúri Faluháztól. Bodrogkisfalud 1848-49-s Emlékművénél ünnepi beszédet mond Jesztrebszky Anikó általános iskolai tanuló, ebben az évben tarcali fiatalok adnak emlékműsort.

Március 15. Mezőcsát

Mezőcsát Város Önkormányzat képviselő testülete március 15. – én ünnepi megemlékezést tart. A főtéren megrendezendő programban 11 órától emlékműsor hangzik el, majd Halász Károly  képviselő ünnepi beszédet mond, végül koszorúzás zárja az szabadtéri ünnepséget. Az eseménysorozat a közösségi házban folytatódik önkormányzati kitüntetések átadásával, melyet a Színtaktus Diákszínpad előadása követ.
hirdetés