Miskolcon a lángoló békejel

Békejel
Békejel
Miskolc – Argentínából indult a mozgalom, a fáklyákból álló békejel viszont tőlünk, Magyarországról. E kettő találkozott szombaton este Miskolcon, a városi sportcsarnok előtt.  

Argentínából indult a mozgalom, a fáklyákból álló békejel viszont tőlünk, Magyarországról. E kettő találkozott szombaton este Miskolcon, a városi sportcsarnok előtt.
A Humanista Mozgalomról hangzott el a rendezvényen, hogy Argentínából indult el, mintegy harminc éve. Növekvő számú tagjai, gyarapodó csoportjai nem gondolják, hogy akcióikkal megteremthetik a békét. Azt viszont vallják, hogy fontos a kiállás a béke, az erőszakmentesség ügye mellett. Fontos a demonstráció a háború ellen.
Miskolcon először tartott rendezvényt a mozgalom, amelynek helyi fő szervezője egy miskolci főiskolás, Illés Dolly. Ő mondott beszédet a béketüntetésen, tiltakozva Magyarország háborús szerepvállalása ellen: ilyennek ítéli iraki jelenlétünket, a NATO-lokátorok telepítését, vagy éppen Magyarország Kína-politikáját.
A fáklyákból megalkotott békejel megformálásának gondolata és megvalósítása Magyarországról indult el. Vasárnap este Budapesten, a Hősök terén, feltehetőleg ezres létszámban vesznek részt a béketüntetésen.
Miskolcon 150 fáklya égett, zömében fiatalok kezében. A rendezvényt odaillő műsor gazdagította, illetve a résztvevőket „after partyra”, baráti beszélgetésre hívták a szervezők a demonstráció utánra. Magyarországon tucatnyi városban gyúltak-gyúlnak ki a békejelet formáló fáklyák fényei.
Aki bővebb információra vágyik, az interneten választ talál kérdéseire a www.bekejel.net oldalon.
hirdetés