Helyi közélet

2015.06.24. 13:42

Kétpúpú teve született a Nyíregyházi Állatparkban

Nyíregyháza - Kétpúpú teve csikó  született a Nyíregyházi Állatpark Ázsia élővilágát bemutató területén az ország legnépesebb, 12 tagot számláló teve csapatában.

Nyíregyháza - Kétpúpú teve csikó  született a Nyíregyházi Állatpark Ázsia élővilágát bemutató területén az ország legnépesebb, 12 tagot számláló teve csapatában. Világra jövetelét vendégeink is végignézhették, hiszen - 12 hónapnyi vemhesség után - a látogatási időszakban született a hatalmas teve kifutóban. Mint a fotókon látszik is, nem csak a vendégek hanem a teve nagynénik és nagybácsik is élénken érdeklődtek a kis jövevényről.

A csikó különlegessége, hogy míg az anyaállat barna színű, a kis kanca az apja színét örökölve fehér bundájú. A jelenleg 2 napos állat ideje nagy részét anyja mellett tölti, de már ismerkedik a külvilággal, s a csapat többi tagjával is. A kb 30kg-os teve lány hosszú, vékony lábaival és aprócska púpjaival jóval elmarad a felnőttek méretétől. Ha megnő, testtömege elérheti majd az 500kg-ot is.

- Nyíregyházi Állatpark -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában