Nyíregyháza hírei

2013.04.30. 07:46

Legények a (mobil)gáton

Nagy port vert fel, vagy mondhatnám úgy is, hogy alaposan felkavarta a csendben csordogáló Duna vizét is a Szentendrén épülő mobilgát - Tarnavölgyi Gergely jegyzete.

Nagy port vert fel, vagy mondhatnám úgy is, hogy alaposan felkavarta a csendben csordogáló Duna vizét is a Szentendrén épülő mobilgát - Tarnavölgyi Gergely jegyzete. Az elmúlt hetekben mind a rendhagyó árvédekezési mód ellen, mind mellett is felemelték már többen (politikusok, közéleti szereplők, civilek) a hangjukat. Alkalmi tüntetők szították a tüzet, mondván, az átalakítással tönkreteszik a part menti sétány adta impozáns összképet. Az egészben az a legfurcsább, hogy közülük legtöbben nem is helyiek voltak. Kártyanyelven szólva: a kibicnek semmi sem drága... Hallani ingatlanlobbiról is, pedig nincs itt másról szó, mint az árvíz elleni védekezés egyik formájáról, a környéken élők és ingatlanjaik védelméről.

A mobilgát egyáltalán nem ördögtől való ötlet, hisz több európai nagyvárosban alkalmazzák, így egy esetleges áradáskor Prágában és Párizsban is ilyen gátak hivatottak megvédeni az ott élőket és anyagi javaikat. Természetesen megértem, van akinek fáj, hogy ezek megépítéséhez a természeti környezetet meg kell bontani, de kíváncsi lennék arra is, hogy az ellenzők táborából hányan vennék ki a részüket egy esetleges árvízi védekezésből. Akkor is lenne ennyi legény a gáton?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!