Mit és hogyan csomagoljunk a bőröndbe?

Akt.:
Mit és hogyan csomagoljunk a bőröndbe?
Utazni nagyon jó dolog, hiszen új helyeket, új embereket ismerhetünk meg, tehát kiléphetünk a hétköznapok megszokásából. Igen ám, de mit vigyünk magunkkal a nagy útra, mi az, ami felesleges? Járjunk utána!

Mindent vigyünk?

Sokan szeretik, hogy ha a jól megszokott környezetük veszi körül őket minden nap, de utazni az ember általában a változatosság miatt megy. Éppen ezért talán nem kellene becsomagolni az egész lakást egy rövidke utazáshoz. Lehet, hogy hasznosabb és költséghatékonyabb a mosógép használata, mint plusz pénzt fizetni a poggyászért. Amennyiben tudjuk magunkról, hogy szeretünk sok felesleges dolgot magunkkal vinni, utazás előtt érdemes néhány csomagolási tippet megfogadni.

A másik véglet az utazás szempontjából az, hogy ott is mindent meg lehet kapni, amire szükség lehet a mindennapokban, ezért az említett személy majdnem csak egy kis táskával utazik, minden mást a célállomáson szerez be. Ez elég költséges elképzelés, mivel, ha az odaút kis csomaggal történik, akkor visszafelé sem tudja hová tenni a megvett dolgokat. Ilyenkor általában ott maradnak a ruhák, amit a szállodák személyzete nem igazán szokott bánni.

Arany középút

A legpraktikusabb, hogy ha megkeressük az arany középutat, vagyis viszünk is poggyászt, de nem túl sokat, valamint ott is beszerzünk tárgyakat, de abban sem esünk túlzásba. Megpróbáljuk összefoglalni, hogy mi az, amit célszerű elvinni úgy, hogy ne legyen túl sok.

A légitársaságok nagy részénél konkrétan meg van fogalmazva, hogy mekkora kézipoggyászt vihetünk a fedélzetre. Ez társaságonként változik, éppen ezért érdemes utazás előtt tájékozódni a feltételekről.

A bepakolandó ruhák tekintetében is igaz a mondás, hogy a kevesebb néha több. Nem kell minden napra váltás ruhákat bepakolni, mivel, mint említettük, már minden szálláson találunk mosógépet, vagy ha mégsem, akkor mosodát, ahol pár óra alatt tiszta és száraz ruhákat kapunk vissza. Persze vannak elmaradhatatlan darabok, mint az klímának megfelelő öltözet, de általában 3-4 póló, fehérnemű, egy pulóver, hosszú nadrág, esőkabát, vékony ruha, ha meleg van és a legfontosabb, plusz egy pár cipő. Ez azért is fontos, mert bármi történhet, tönkre mehet, eltűnhet, mégiscsak kényelmesebb egy már betört, saját cipőben folyttani az utazást, mint az új kényelmetlenségeit viselni.

Az okmányainkból lehetőleg vigyünk egy alternatívát is, mivel bármi történhet az egyikkel, akkor a másik még használható. Ezeket soha ne csomagoljuk egy helyre, ami ugyanígy igaz a pénzre is. Inkább többször kevés és sok helyen legyen eltéve, mert akkor nem állhatunk az idegen helyen pénz nélkül.

Fontos, hogy tudjunk tájékozódni a célállomás tekintetében. Ezért célszerű bekészíteni papír alapú térképet, valamint a telefonon használhatót is, de akkor a töltő se maradjon otthon!
A saját szépségápolási szerek, amik hozzájárulnak a komfortérzetünkhöz, elengedhetetlenek. Nem csak azért, mert 1 hétre csak ne kelljen újat venni, de nem biztos, hogy a bőrtípusunknak megfelelő ott is elérhető.

Végül, de nem utolsó sorban a gyógyszerek, (fejfájás-, lázcsillapítók, fertőtlenítők, valamint gyomorrontásra ható szerek egyaránt) esetlegesen bicska, mely tartozékai igen hasznosak lehetnek egy idegen helyen.

A legszükségesebb csomagolási tippeket a fentiekben felsoroltuk, ugyanakkor további tippekért, illetve a megfelelő poggyász kiválasztásához érdemes felkeresni a Táskám webáruház munkatársait, örömmel segítenek.

– PR cikk –

Címkék: ,hirdetés