Mit kellene tenni az üresen álló házakkal, lakásokkal?

Mit kellene tenni az üresen álló házakkal, lakásokkal?
Nyíregyháza – Rohály Tibor odaadná a rászorultaknak. – Persze lényeges, hogy a kedvezményezett fizetőképes legyen, nehogy az történjen, mint a Guszevben, amit ahányszor felújítottak, annyiszor tönkre is tettek – mondta.

Balogh Tibor albérletbe adná minimális díj ellenében. – Ha gazdag lennék, a Jósavárosban megvennék két tömbházat, és a lakásokat meghirdetném. De a vidékiekre nincs ötletem – árulta el.

Balogh Tibor

Bereznai Boglárka maga is örülne egy saját háznak, de vidékre nem költözne. – Olyan fiatalokat költöztetnék oda, akár térítés nélkül is, akik kapnának a lehetőségen – jelentette ki.

Bereznai Boglárka

Molnár Anna előbb felújíttatná ezeket, talán úgy kelendőbbek lennének a lakáspiacon. – Az biztos: egy önkormányzatnak ezen is el kellene gondolkodnia, mivel sokan szívesen költöznének vidékre – morfondírozott.

Molnár Anna

Katrinyák Pálné a rászorultaknak, azok közül is olyanoknak adná oda, akik a hitelek miatt elveszítették a sajátjukat. – A szociális bérlakások rendszere régen jól működött, talán most is megoldást jelentene – mondta.

Katrinyák Pálné

Mitru Jánosné nyírtassiként jól ismeri a helyzetet, s szerinte a megoldás az önkormányzatok kezében van. – Meg kellene venniük, a közmunkások felújítanák, és szociális alapon, de szelek­tálva kioszthatnák – vélekedett.

Mitru Jánosné

KM-MJ
hirdetés