Mit látott a nyírbátori kém?

Két vasat tart a tűzben a Nyírbátor. A Szi-Zo Sport megyei első osztályban szereplő futballcsapat nem titkoltan a bajnoki címre hajt – a tabella tetején trónoló Nagyhalásszal szembeni ötpontos hátrányát próbálja eltűntetni az idény hajrájában.

A Lőrincz Sándor pallérozta legénység másik nagy dobása a Sport M Kupa (régebbi nevén Szabad Föld Kupa…) elhódítása lehet: a május 26-án esedékes fináléban a Pálhalma tehet keresztbe eme tervnek.

Mégpedig a Puskás Ferenc Stadionban, ahol a Magyar Kupa döntő felvezetéseként lépnek pályára a felek. Az összecsapás 16.30-kor kezdődik és a bátoriak számítanak a szurkolók támogatására. A klub 427 belépőt kapott, a darabonként 1500 forintot kóstáló jegyek elővételben megvásárolhatók a városi Sport Büfében. Nem mellékesen, a várva várt meccset a sporttelevízó egyenes adásban sugározza!

A szabolcsiak két-három busz indítására készülnek, mindez, persze a jelentkezők számának függvénye, ami fix: az útiköltség 3000 forint. Eközben a szakmai stáb sem várja ölbe tett kézzel az ominózus derbit. Kémei például megtekintették a Fejér megyei első osztály listavezetőjének egyik mérkőzését. Nos, a Pálhalma nem vacakolt, az ominózus találkozón felettébb biztos, 4–0-ás győzelmet aratott a Velence otthonában. A bátoriak rendelkeznek továbbá a Szabadegyháza elleni kupaelődöntő felvételével, no is az is köztudott, a rivális jó néhány NB I-es múlttal rendelkező (Balaskó, Salamon, Szili, Sztanó,) játékost vethet be.

– A pálhamaiak gyakorlatilag a kupadöntőre koncentrálhatnak, mert szinte biztosan megnyerik a bajnokságot, szemben velünk, mi csak reménykedhetünk ebben – elmélkedett Lőrincz Sándor, a Nyírbátor edzője. – Ettől függetlenül pályafutásunk talán legnagyobb eseménye és élménye a legismertebb magyar stadionban futballozni, természetesen jó lenne, ha mi minél többen szorítanánk nekünk a helyszínen de ha csak a képernyő előtt teszik, azt is szívesen vesszük.

Időpontváltozások

Mivel a pünkösdi, hosszú hét végén dupla forduló rendeznek a megyei első osztályban, vagyis a csapatok szombaton és hétfőn is pályára lépnek, a bátoriakra pedig alig két nappal később kupadöntő vár a Páhalma ellen – a roppant sűrű menetrend miatt időpontváltozást kezdeményezett Lőrincz Sándor együttese. Eszerint az május 24-re kiírt, 30. fordulóban esedékes Nyírbátor–Fehlérgyarmat bajnoki összecsapást június 2-ra halasztották. Idevágó információ, hogy a szombati (május 22) Fehérgyarmat–Volán-Sényő mérkőzést hetvenkét órával korábban, szerdán letudják a felek.

– Koncz Tibor –
hirdetés