Mitől függ a szemhéjplasztika ára?

Akt.:
Mitől függ a szemhéjplasztika ára?
Leginkább egy rövid konzultáció után állapítható meg, hogy mennyi lesz egy szemhéjplasztika költsége. Előre senki sem tudja megmondani, hogy mekkora plasztikai beavatkozás szükséges ahhoz, hogy a szemhéj bőrének a túltengése, petyhüdtsége megszűnjön.

Az idő előrehaladtával a szem körül megjelennek a ráncok és a szemek alatt a sötét színű árkok. Ez sajnos elég búskomor tekintetet kölcsönöz mindenkinek nemtől függetlenül. A szemhéjplasztikai műtétekkel pontosan ezek korrigálhatók és az arc a műtét után összességében sokkal fiatalabbnak fog látszani. A szemhéjplasztika során az alsó és a felső szemhéjon is el lehet végezni a beavatkozást. A felső szemhéjnál a bőr lógást tudják megszüntetni, míg a szem alatt a táskákat és esetleg a zsírtöbbletet.

A szemhéjplasztikai műtét többféle eljárással is kivitelezhető. Felszívódó anyagokkal, Botox injekciós kezelés segítségével, esztétikai műtéttel. A plasztikai sebész a metszés és a varrás segítségével a szemhéj helyzetét nagyban befolyásolhatja. Alsó szemhéjplasztikát, felső szemhéjplasztikát és akár együttesen teljes szemhéjplasztikát végeznek. Közvetlenül a műtét után nem jelentkezik semmilyen fájdalom, de néhány nap múlva tompa fájdalmat érezhet a páciens. Ezeken a panaszokon fájdalomcsillapítóval lehet segíteni. Rögtön a műtét után ajánlott a jegelés az érintett területen. A klinikán egy speciális kötést tesznek szemhéjra a varratszedésig, ez általában 5-7 nap. A hegekre otthon is vigyázni kell, mert nem érheti víz.

Természetesen van néhány dolog, amelyet érdemes betartani azoknak a pácienseknek, akik szemhéjplasztikán estek át. Néhány órát otthon kell pihenni a műtét után, hiszen szükséges, hogy megemelt felsőtesttel és sok párnával aládúcolva feküdjön a páciens. A szem terhelését befolyásoló tevékenységeket mindenképpen kerülni kell, így a tévénézést el kell felejteni és helyette inkább javasolt a zenehallgatás. A műtét után állapottól függően 1 vagy 2 nappal lehet újra munkába állni. A munkába visszatérve is szükséges az óvatosság, azaz ha megemelkedik a vérnyomásunk, akkor azonnal abba kell hagyni azt a tevékenységet, amelyet éppen végzünk. Ugyanez vonatkozik a cipekedésre és a fej vérbőségét befolyásoló tevékenységek végzésére.

 

– PR cikk –

 
hirdetés