Mivel díjazzák azt, aki a legtöbb fát viszi, valaki beállított 300 karácsonyfával!

Örökzöld mozdulatnak számít ez ilyentájt
Örökzöld mozdulatnak számít ez ilyentájt - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Úgy tűnik, a fickó nagyon meg akarta kapni azt a díjat. Nézzen szét alaposan a szekrényben, tudja überelni?

Hol van már a tavalyi hó? Hova tűnt az előző évi karácsonyfa? A kérdés már csak amiatt is aktuális, mert sokan nem konkrétan vízkeresztkor szabadultak meg az ünnephez kötődő házi kedvencüktől, hanem ezekben a napokban intenek búcsút a tűlevelűeknek.

– Hagyományosan minden évben meghirdetjük az akciót vízkereszt után – közölte Hajnal Tünde, a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. PR-referense. – Az önkormányzattal karöltve január 7-étől 23-áig szervezünk karácsonyfagyűjtő kampányt. Az akció két hete alatt minden egyes – Korányi Frigyes utca 3. szám, valamint Kerék utca 1. szám alatti hulladékudvarokba – beszállított karácsonyfáért egy-egy sorsjegyet kapnak a résztvevők, amivel sorsoláson vesznek részt, és ajándékokat nyerhetnek.

– Évről évre több száz fa érkezik be, de az is igaz, hogy zömmel a hulladékgyűjtő edények mellé helyezik ki a fenyőket. Mivel díjazzuk azt a lakost is, aki a legtöbb fát szállítja be hozzánk, ezért előfordult már, hogy egy ember 300 (!) fát hozott be hozzánk.

Vajon milyen sors vár a szebb napokat megélt, lebontott karácsonyfákra?

– Azokat a fákat, amelyek nem kerülnek be a jelzett udvarokba, a kommunális hulladékkal együtt szállítják el, lerakják és ártalmatlanítják, tehát nem hasznosulnak. Társaságunk több lehetőség közül választhat, amelyek mindegyike elősegíti a ­karácsonyfák hasznosítását: energetikai hasznosítás, komposztálás, mulcskészítés. Az idén a fákra komposztálás vár – árulta el Hajnal Tünde.

KM-LTL

Címkék: , ,hirdetés