MKC: Elmozdultak a kieső pozícióból Jancsóék

Mezőkövesdi KC vs. Ferencvárosi TC
Mezőkövesdi KC vs. Ferencvárosi TC - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – Negyedik győzelmét aratta a Mezőkövesdi KC a szezonban, amely a Ferencvárost verte.

A találkozót az MKC kezdte és Jóga góljával megszerezte a vezetést, majd az első percekben növelte is előnyét. Pásztor remekelt a kapuban, ennek köszönhetően néhány indításgólt is szerzett a hazai gárda, de a legjellemzőbb az volt, hogy felállt fal elleni támadásból kellett gólokat elérnie. Stankovicra általában kiléptek a védők, a beállósokat pedig jól őrizték a vendégek.

A vendégek kapaszkodtak és néha utolérték a Kövesdet, ezt először a 8. percben tették. Ezután három góllal lépett el az MKC, mire időt kért Horváth Attila. Sikerült rendeznie a sorokat, ám ismét előnyt harcolt ki a piros-fehér alakulat és csak a 23. percben lett újra egyenlő az állás. A szinte teljes sort cserélő borsodiaknál támadásban több hiba fordult elő, rendre eladták a labdát, különösen akkor, amikor a beálló Martinst szerették volna megjátszani. A félidő hajrája a kövesdieknek sikerült jobban, Stankovic és Kovács B. is betalált.

Győri védései

Szünet után a fővárosiak kapust cseréltek, és Zernovicnak már nehezebben lőtt gólt az MKC. A vendégek először a 36. percben vezettek, ezt még megfordította a Mezőkövesd, azonban egy kettős emberhátránynak köszönhetően visszavette a vezetést a Fradi. Győri az utolsó percekben remekelt a kapuban, az utolsó 13 percben mindössze három gólt kapott, ellenben az MKC ötöt lőtt. A végén Jancsó büntetőt hagyott ki, és Halilbegovic két percese miatt emberhátrányban fejezte be a meccset az MKC. Viszont Győri két védésével sikerült megszereznie a győzelmet a Kövesdnek, amely így elmozdult a kiesést jelentő utolsó előtti helyről.

ÉM-TB


Jegyzőkönyv:

Mezőkövesdi KC – Ferencvárosi TC 23–22 (13–12)

Mezőkövesd, 450 néző. V.: Bíró, Kiss O.

Mezőkövesdi KC: Pásztor I. – Jancsó (3/3), Stankovic (5), Horváth L. (1), Jóga (4), Halilbegovic (4), Menyhárt (4). Csere: Győri (kapus), Kovács B.(1), Rodic (-), Kovács P. (1), Martins (-), Mikita (-), Dávid M. (-). Vezetőedző: Buday Dániel.

FTC: Mijavotic – Szakály (1), Pordán (1), Ancsin G. (4), Schuch (-), Kovacsics (1), Aandjelic (6). Csere: Zernovic (kapus), Pálos (3/1), Ónodi (-), Imre B. (2), Holdosi (-), Prainer (2), Lukács P. (-), Orjonikidze (2), Burony (-). Vezetőedző: Horváth Attila.

Kiállítások: 10, ill. 4 perc (kizárás: Ancsin G.).

Hétméteresek: 4/3, ill. 4/1.

Buday Dániel: – Férfias küzdelmet vívtunk, erre számítottunk. A védekezésünk és kapusaink teljesítménye kiváló volt, erre készültünk egész héten. Az első félidőben voltak hibáink, a végén pedig egy kis szerencsénk is akadt végre.

Horváth Attila: – A harcosságunk rendben volt, a bölcsességünk azonban nem. Az öregek a fiatalokra hárították a felelősséget, de velük az NB I-ben még nem lehet meccset nyerni. Huszonnégy lövést hibáztunk, ez okozta a vesztünket.
hirdetés