MNB: Magyarországon sem szolgáltathat a Cipruson felfüggesztett Best Choice FBC Ltd.

Budapest – Magyarországon sem szolgáltathat a Cipruson felfüggesztett Best Choice FBC Ltd., a hazai ügyfelek megkeresésére a ciprusi felügyelet nyújt tájékoztatást – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán az MTI-vel.

Az MNB közölte: a ciprusi értékpapír- és tőzsdefelügyelet (CySEC) 2016. július 25-én kelt és 2016. augusztus 9-én publikált döntésében felfüggesztette a felügyelete alatt működő Best Choice FBC Ltd. (székhely: 3090 Limassol, Agias Zonis, Dena House 73 3rd Floor) befektetési szolgáltatási tevékenységét, és kötelezte a társaságot a jogszerű és prudens működés helyreállítására megadott határidőn belül.

A Best Choice FBC Ltd. Magyarország területén határon átnyúló szolgáltatás keretében 2014. október 16-a óta meghatározott befektetési szolgáltatási tevékenységek és kiegészítő szolgáltatások végzésére volt jogosult.

A CySEC döntése értelmében a Best Choice FBC Ltd. jelenleg Magyarországon sem folytathat befektetési szolgáltatási tevékenységet a felfüggesztés hatálya alatt, így többek között új ügyféllel szerződést nem köthet, ügyfélmegbízást nem vehet fel és nem hajthat végre a meglévő ügyfelek részére, rendelkezés esetén köteles lezárni az ügyfelek nyitott pozícióit és kiadni az ügyfelek tulajdonát képező pénzeszközöket.

Az MNB arra hívja fel a magyarországi ügyfelek figyelmét arra, hogy az ügyben további tájékoztatást a CySEC ad (cím: 27 Diagorou Str. CY-1097 Nicosia, telefon: +357 22506600, fax: +357 22506700, postacím: P.O BOX 24996 1306 Nicosia).

– MTI –
hirdetés