Mobil bűnmegelőzési centrum Tarpán

Mobil bűnmegelőzési centrum Tarpán
© Fotó: police.hu
Tarpa – A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által rendelkezésre bocsátott kisbusz prevenciós célt szolgál majd.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai a 2017. szeptember 30-án Tarpán megrendezésre kerülő Szatmár-Beregi Szilvanapon Mobil Bűnmegelőzési Centrummal jelennek meg, melyben többek között a „Házhoz megyünk” vagyonvédelmi programmal, valamint a „BikeSafe” ingyenes kerékpár- regisztrációval várják az érdeklődőket.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által újonnan rendelkezésre bocsátott kisbusz prevenciós célt szolgál, mellyel fejleszthető a lakosság önvédelme és az áldozattá válás elkerülése. A járműből országosan három működik, melyek a bűnmegelőzési munkát segítve több megyét szolgálnak ki egy-egy rendezvény vagy hosszabb-rövidebb időszak erejéig.

Fogadják meg bűnmegelőzési ajánlásainkat kerékpárlopások megelőzésére:

– Drágább kerékpárról készítsen fényképet, vásárláskor az alvázszámát, egyedi azonosítóját jegyezze fel!

– Minden esetben zárja le kerékpárját, még ha csak rövid ideig hagyja is magára!

– A zár legyen mindig arányban a kerékpár értékével! A vékony sodrony-lakatok csak másodpercekre nyújtanak védelmet a felkészült tolvajjal szemben. A legjobbak az edzett acélból készült vágás-biztos láncok, vagy az úgynevezett U-lakat.

– Közterületen a biciklit lehetőleg forgalmas, (este jól megvilágított helyen) fix ponthoz lakatolja hozzá úgy, hogy arról ne lehessen leemelni!
– Abban az esetben, ha hosszabb időre zárja le kerékpárját, csak a szükséges kiegészítőket hagyja rajta. A könnyen elmozdítható tárgyakat (kosár, kulacs, levehető lámpa) lehetőség szerint vigye magával!

– Társasházak folyosója helyett az erre a célra kialakított zárható kerékpártároló helyiséget vegye igénybe és ott is zárja le a kerékpárját!
– Regisztrálja biciklijét a rendőrség által elindított “BikeSafe” vagyonvédelmi programban, melyről bővebb tájékoztatást a www.bikesafe.hu honlapon keresztül olvashat.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés