Mobil ketrec pálya épül a tűzoltóknak Vásárosnaményban

Mobil ketrec pálya épül a tűzoltóknak Vásárosnaményban
Mobil ketrec pálya épül a tűzoltóknak Vásárosnaményban - © Fotó: katasztrófavédelem
Vásárosnamény – A tűzoltók felkészítését segíti az az adományozási megállapodás, amelyet csütörtök délelőtt kötött a Vásárosnaményi Önkormányzat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal.

A beregi város önkormányzata, fontosnak tartja a katasztrófavédelem támogatását, így döntöttek arról, hogy hozzájárulnak a fizikai és pszichés felkészülés elősegítéséhez, egy úgynevezett mobil ketrec pálya építéséhez.

Az adományozási megállapodást Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere és Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója látta el kézjegyével. Az aláírásnál jelen volt a megyei tűzoltósági főfelügyelő, valamint a Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője és tűzoltósági felügyelője is.

A megyei igazgató elmondta, hogy a hordozható pálya, a megye összes tűzoltójának – legyen az hivatásos, önkormányzati, vagy önkéntes- felkészülését segíti, hiszen ilyen lehetőség nem volt korábban a megyében, így hamarosan már nem kell több száz kilométert utazniuk a tűzoltóknak, hanem helybe érkezhet a szétszedhető szerkezet.

A hordozható és variálható elemekből felépülő pszichikai pályán különböző akadályok lesznek, a labirintusszerű építményben zaj és fényhatások, valamint füst is nehezíti a tájékozódást, ezzel bármely élethelyzetet le lehet modellezni a mobil szerkezet segítségével, amelyben ugyanúgy, mint az életben, teljes bevetési öltözékben légző készülék használatával tudnak felkészülni a tűzoltók egy-egy váratlan helyzetre.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés