Mobilos parkolás idén is

Nyíregyháza – Januártól újabb területeket vontak be a fizetőparkolók körébe, és nem mindenhol van parkoló automata, nem is beszélve arról, hogy egyre kevesebb helyen kaphatók parkolójegyek.

Bár már évek óta van lehetőség arra, hogy egy mobilhívással fizessünk a parkolásért, de csak kevesen tudják, hogyan is működik ez. Megtudtuk, hogy a rendszer az úgynevezett mobiltelefon feltöltőkártyákhoz hasonlóan működik. A Városüzemeltetési Kht. ügyfélszolgálati irodájánál két címletben – 990-3000 Ft – kaphatók a részletes tájékoztatóval ellátott kártyák.

A regisztrációt követően, egyetlen telefonhívással jelezhetjük a parkolás kezdetét, majd egy hasonló hívással a befejezést is, így csupán annyit fizetünk, amennyit valóban parkolással töltöttünk. Így nem fordulhat elő, hogy ügyintézés közben lejár a kifizetett parkolási idő, vagy éppen fölöslegesen dobtunk ki pénzt, mert hamarabb végeztünk.

Minden zóna

A rendszert üzemeltető cég képviselője, Torma Zsolt lapunknak arra is kitért, hogy a parkolás kezdetét és végét jelző telefonhívások ingyenesek, így senkinek nem kell attól tartania, hogy ezzel a telefonszámláját is növelni fogja. A programba valamennyi díjzóna  „be van táplálva”, így mindig az aktuális parkolási területre vonatkozó díjat vonja le a rendszer a kártyánkról. Arról is tájékoztatást kapunk, hol tart most az egyenlegünk, sőt, kártyafeltöltésre is van lehetőségünk – akár kisebb címletben is – anélkül, hogy újat kellene vennünk.

– Sipos Marianna –
hirdetés