Mocorgott bennük a farsangi izgalom

Mocorgott bennük a farsangi izgalom
Nyírmada – A farsang a vízkereszttől a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek.


– Bár minden évben van, ezúttal is kellő izgalommal készültünk a farsangra – árulta el Buza Andrea, a nyírmadai Mocorgó Gyermekház vezetője. – Nagy örömünkre az idén két apukát is köszönthettünk a rendezvényünkön, ez korántsem szokványos. A sok ügyes és lelkes anyuka közreműködésével kreatív jelmezeket láthattunk. Már napokkal a program előtt elkezdtük a készülődést. Feldíszítettük a szobát, készítettünk farsangi díszeket és farsangi fánkot is sütöttünk.

Aztán elérkezett a várva várt nagy nap. A gyerekház megtelt szebbnél szebb jelmezbe öltözött gyerekekkel és felnőttekkel. A farsangi program köszöntővel kezdődött, majd jelmezes bemutatkozás, farsangi mondókázás következett. Aztán pedig seprű táncra hívtuk a szülőket, és a gyereket is megtáncoltattuk egy Pinokkió tánccal. A finom tízórai után pedig farsangi vetélkedő következett, ahol farsangi kvíz várta a csapatot, majd ételkóstoló, szókirakó, memória játék és zokni párosításban mérhették össze magukat. Tartalmas, maradandó élményt nyújtó farsangi mulatságot töltöttünk együtt, melyet mosolygós, vidám arcok igazolnak.

KM
hirdetés