Mocskos tészta

Akt.:
Mocskos tészta
Vajon mire utalhat az elnevezés? Készítsétek el és meglátjátok!

Nagyszüleink gyakran készítették, habár a gyerekeknek inkább a neve miatt, de az hiszem sokak kedvence volt ez az étel.

Az egyik összetevője a szilvalekvár, melyből érdemes bespájzolni is, így az ünnepek tájékán sokrétűen használhatjuk fel. Nagy könnyebbség, hogy az EKO webáruházból egyszerűen beszerezhetjük ezt a nagyszerű alapanyagot. Ráadásul az EKO Magyar termék nagydíjas Nagymama szilvakrémje elkészítésekor a gyümölcsöt úgy főzik, hogy a gyümölcsdarabok megmaradjanak. Kíméletes hőkezeléssel tartósítják, így a gyümölcs megőrzi természetes aromáját. Amellett sem mehetünk el, hogy termék tartósítószert sem tartalmaz.

Mocskos tészta – avagy szilvalekváros diós tészta

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók (4 főre):

– 35 dkg fodros nagy kocka tészta
– 1 üveg NAGYMAMA LEKVÁRJA “SZILVA”
– 10 dkg dió
– 1 kávéskanál fahéj
– 2-3 evőkanál porcukor (de ez ízlés szerint mehet bele)

Elkészítés:

1. Az edényben tegyünk fel vizet főni a tésztának.
2. A diót daraboljuk fel durvára. A serpenyőt tegyük fel szárazon a tűzre melegedni. Mikor a kezünket fölé helyezzük és forró, öntsük bele a diót, és pár perc alatt pirítsuk meg. Akkor jó, ha már érződik a finom pirított dió illata!
3. Mikor a víz felforrt öntsük bele a tésztát. Főzzük a csomagoláson jelzet ideig, majd szűrjük le és öntsük a keverőtálba. A tésztát keverjük össze a szilvalekvárral, a fahéjjal és a pirított dióval.
4. Tálaláskor a tetejét meghinthetjük porcukorral.Így az ünnepek előtti nagy készülődésben ötletes vacsora lehet.

Jó étvágyat kíván hozzá az:

EKO Konzervipari Kft.
4400 Nyíregyháza, Vasgyár út 9-13.
Tel.: (42) 523-728
www.ekokft.hu
www.ekowebaruhaz.hu

– PR cikk –








hirdetés