Modern és tetszetős a tiszadobi iskola udvara

A színvonalas ünnepi műsorról iskolánk néptáncosai és énekkara gondoskodott
A színvonalas ünnepi műsorról iskolánk néptáncosai és énekkara gondoskodott - © Fotó: iskola
Tiszadob – Megújult a tiszadobi Széchenyi István általános iskola udvara és tornaterme.

Különleges ajándékot hozott az idei tavasz iskolánk számára: a Nyíregyházi Tankerületi Központ támogatásával sikerült felújítani a „nagy iskola” belső udvarát.
A díszudvaravató ünnepségen Vitányi György igazgató elmondta: a beruházás pénzbeli értéke több millió forint, de az igazi értéke számunkra sokkal többet ér, szinte felbecsülhetetlen. Emlékeztetett: tavaly év végén két nagy beruházást finanszírozott a tankerület. Az iskolaudvaron közel 40 méteres szakaszon cserélték ki a régi, 35 éves szennyvízcsöveket és aknákat, ezzel megszűnt a korábbi áldatlan állapot. A tornaterem parkettája is „megfiatalodott”, az egészségtelen porképződés immár a múlté.

Határidő előtt elkészült

– Ez az udvar, amelynek a felújítását ma ünnepeljük, 1982 őszén fogadta először a gyerekeket. Úgy emlékszem rá, mint ha tegnap lett volna, pedig 35 éve avattuk fel ezt az iskolát. Az épületet 2011-ben, még az önkormányzati fenntartás idején, állami pályázati pénzből újítottuk fel. Az ­udvar felújítása, térkövezése, a csapadékvíz elvezetése az idén tavaszig váratott ma­gára, ám a kivitelezési ­munkálatok már jóval a március végi határidő előtt befejeződtek.

A szorgalmas szakemberek alapos, jó munkát végeztek valamennyi munkaterületen. Mostantól ezen a szép iskolaudvaron rendezhetjük az ünnepélyeket: rövidesen a ballagást és a tanévzárót, majd szeptemberben már itt fogadjuk a leendő elsősöket a tanévnyitón. E szép közösségi térre, díszudvarunkra mindenkinek vigyáznia kell, mint a szeme fényére! – tette hozzá Vitányi György igazgató.

– Tiszadobi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola –


Ünnepi idézet

„Azokból a kövekből, amelyek utunkba gördülnek, egy kis ügyességgel lépcsőt építhetünk.”

Széchényi István
hirdetés