Mohás lehet a Mohos, ha nem használhatják

Mohás lehet a Mohos, ha nem használhatják
Nyíregyháza – Mivel nincs benzinkút és illemhely, ezért továbbra is zárva van a pihenőhely.

Lassan három éve, hogy gyorsan el lehet érni Szabolcs-Szatmár-Bereget. A Vásárosnaményig kígyózó autópályán Nyíregyháza után, az ófehértói lehajtó előtt kihasználatlan a Mohos pihenőhely. Vajon miért? – ennek jártunk utána.

– A Mohos pihenőhelyet komplex pihenőként (ami az üzemanyagkutat és az illemhelyet foglalja magában) tervezték meg. Eszerint az útügyi műszaki előírás alapján meghatározott szolgáltatási színvonalat kell nyújtania az utazóközönségnek – kezdte reagálását Kósa Veronika, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztályának megbízott kommunikációs osztályvezetője. Majd ekképpen folytatta: – Társaságunkon kívül álló okok miatt a mai napig nem települt üzemanyagkút a pihenőhelyre. Az előírt illemhelyet pedig a benzinkútnak kellett volna biztosítania. Tekintettel arra, hogy nincs a pihenőben elérhető illemhely, emiatt nem is lehetett megnyitni a forgalom számára.

Van-e esély arra, hogy a közeljövőben változik a helyzet?

– Tervezzük a pihenőhely hasznosítását. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-vel és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel folyamatban vannak az egyeztetések. Mivel társaságunk az adott szakasz üzemeltetésével foglalkozik, a fejlesztések a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-hez tartoznak, egyelőre viszont nincs konkrétum.

Ami pedig az országos összképet illeti: valamennyi pihenőhely, ahol az előírt szolgáltatási szintet biztosítani tudjuk, a közlekedők rendelkezésére áll – zárta válaszát Kósa Veronika.

Az utóbbi két évtized szakaszai az M3-as autópályán

1998. szeptember 1.: elkészült a 114-es kilométerszelvényig, Füzesabonyig vezető pályarész.
2002: a 174-es kilométerszelvényig, a polgári csomópontig haladtak az építéssel
2004 október: átadták a Görbeházáig érő szakaszt
2006. augusztus 5.: kész lett a Nyíregyházát elkerülő szelvény
2007. augusztus 31.: megnyílt a Görbeháza–Nyíregyháza közötti újabb 41 km-es útpálya
2013. január 16.: birtokba vehette a forgalom a Nyíregyháza–Őr közötti 33,8 km-es szakaszt
2014. október 10.: átadták az Őr-Vásárosnamény szakasz 11,9 km-es szakaszt
2014. október 31.: elkészült a Nyíregyháza nyugati elkerülő 338-as főúti autópálya csomópontja
hirdetés