Molesztálás állhatott a pennsylvaniai ámokfutó rémtette mögött

Molesztálás állhatott a pennsylvaniai ámokfutó rémtette mögött
Molesztálás állhatott a pennsylvaniai ámokfutó rémtette mögött
Valószínűleg szexuális zaklatás állt a pennsylvaniai amish közösség iskolájában elkövetett vérengzés hátterében.

Erre a nyomozók egy telefonüzenetből következtetnek, amit a gyilkos azt megelőzően küldött a feleségének, hogy elkezdte kivégezni a túszul ejtett kislányokat. Öt gyerek meghalt, kettő életveszélyes állapotban van kórházban, három kislány állapotát pedig sikerült stabilizálni.

A 32 éves Charles Carl Roberts állig felfegyverkezve rontott be egy kis pennsylvaniai falu iskolájába, a fiúkat kizavarta és tíz kislányt túszul ejtett. Elbarikádozta magát a tanteremben, megköztözte a 6 és 13 év közötti gyerekeket, majd egyenként fejbe lőtte őket. Mire a rendőrök megostromolták az épületet, magával is végzett.

Közvetlenül a gyilkosság előtt mobiltelefonján felhívta a feleségét és azt mondta neki, hogy 20 évvel ezelőtt, amikor 12 éves volt a családjának több tagját – 3-4 éves kislányokat – molesztálta. Emiatt azóta is rémálmai voltak és újabb szexuális zaklatásokról ábrándozott.

A helyszínen talált búcsúlevelében is utalt valamilyen 20 évvel ezelőtti molesztálásra. Sem felesége, sem családtagjai nem sejtettek semmit mindebből. A porig sújtott család közleményt adott ki, amelyben azt írják, hogy mélyen gyászolják az ártatlan áldozatokat.

Azt továbbra sem tudni, miért éppen ezt az iskolát szemelte ki alaposan eltervezett és előkészített akciójához a gyilkos. A rendőrök azt feltételezik, hogy egyszerűen csak ez volt a legközelebbi és a legkevésbé sem védett iskola a környéken.

Az amish-ok egyébként anabaptista keresztények, az Egyesült Államok és Kanada keleti partvidékén hoztak létre zárt közösségeket. A 17-18. században az Újvilágba vándorolt német, holland és brit telepesek leszármazottai. Rendkívül szigorú, puritán életmódot folytatnak, többnyire elzárkóznak a külvilágtól, amennyire csak tudnak. A közösségek többségében elutasítják a modern technika vívmányait, de még az elektromosságot is. Sokan egyfajta angol-német keveréknyelvet beszélnek. Az erőszak szinte ismeretlen fogalom náluk, ezért is keltett különösen nagy döbbenetet a vérengzés.
hirdetés