Mondani könnyű, megvalósítani nehéz

A fehérgyarmatiak győzelemmel köszönnének el közönségüktől
A fehérgyarmatiak győzelemmel köszönnének el közönségüktől - © Fotó: fvse/facebook ​
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A Fehérgyarmat hazai pályán zárja az őszt, a Bátor, Várda, Vasvári trió még nem gondolhat a pihenőre.


A női kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban már kitört a téli szünet, a férfi vonalon érintett csapatok viszont tovább nyomják az ipart. A harmadol vonalban érintett valamennyi megyei együttes szombaton teljesíti a kötelező penzumot – a Fehérgyarmat az utolsó őszi meccsét játssza. A szatmáriak (kezdés. 18 óra) saját katlanjukban búcsúznak az évtől, mégpedig a Nádudvar elleni fellépéssel. Falcsik Miklós pillanatnyilag ötödik helyen posztoló legénysége számára meglehetősen fontos a győzelem, ha tartani kívánja az élmezőny diktálta tempót. Ráadásul ugyebár nekik nem lesz több meccsük idén… Mivel a hajdúságiak csak a sereghajtó Bőcsöt előzik, aligha ildomos elszúrni ezt az esélyt.

A tabellán hatodik nyírbátoriak azt a Hajdúnánást fogadják (kezdés: 17 óra), amely a legutóbbi körben „elkapta”, egyben megfosztotta veretlenségétől az élen nyomuló Kazincbarcikát. Más kérdés, hogy a Nánás idegenben közel sem annyira acélos, konkrétan minden túráját elbukta – eddig. Csapos János alakulata nyilván nagyon nem szeretné, ha látogatók rossz sorozata éppen most szakadna meg, arról nem beszélve, győzelem esetén megszilárdíthatja pozícióját a legjobbak között.

Ugyanakkor borítékolhatóan rázós feladat jut osztályrészül a táblázaton nyolcadik Tiszavasvárinak. Olyannyira, hogy Hadas Sándor „fiai” Füzesabonyban mérettetik meg magukat – ott, ahol az „ezüstérmes” helyen tanyázó Füzesabony vár rájuk. Az abonyiak hazai közegben még nem hibáztak, de semmi nem tart örökké, talán most jött el ennek az ideje…

A zsinórban öt sikernél tartó, legutóbb a második körben elhasaló Kisvárda lényegesen jobban muzsikál aktuális ellenfelénél – a Hevesnél. Türk Ferenc gárdáját harmadikként jegyzik, míg a házigazda hárult a harmadik. A papírforma tehát a várdaiak mellett szól, innentől „csupán” annyi a dolguk, hogy érvényesítsék azt. Amit mondani könnyű. megvalósítani annál nehezebb.

KM-KTTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés