Monterreyi tenisztorna – Babos a nyolcaddöntőben

Budapest/Monterrey – A negyedik helyen kiemelt Babos Tímea bejutott a 250 ezer dollár (63,4 millió forint) összdíjazású keménypályás mexikói női tenisztorna nyolcaddöntőjébe, miután kedden, az első fordulóban két szettben legyőzte a cseh Marie Buzkovát.

Babos az első szettben egyszer, a másodikban kétszer tudta elvenni cseh riválisa szervajátékát, miközben ő csak egyszer bukta el a saját adogatógémjét. A magyar játékos a második mérkőzéslabdájával tudta lezárni az esőszünettel tarkított találkozót, amelyet végül 1 óra 36 perc alatt nyert meg.

A soproni teniszező honlapjának elmondta: a késői kezdés és a kényszerszünetek miatt nem volt egyszerű a mérkőzés, ráadásul ismeretlen ellenféllel találkozott.

“Nem az első körben kell a legjobban játszani. Itt a továbbjutás és a kétszettes győzelem a legfontosabb” – nyilatkozta Babos. Hozzátette: játékának voltak pozitív oldalai, de olyan részei is, amelyeken változtatnia és javítania kell.

“Egyébként nagyon élveztem a játékot és a közönség által teremtett hangulatot! Nagyon sokan voltak kint, nagyon szurkolnak nekem itt Monterreyben” – mondta a tornán 2012-ben egyéniben, 2013-ban párosban bajnok magyar teniszező, aki azt is elárulta, hogy jól érezte magát ismét a centerpályán.

A világranglista 44. helyén álló Babos következő ellenfele a brit Naomi Broady (136.) lesz. A két játékos már ötször találkozott egymással, négy alkalommal csak három játszmában dőlt el az összecsapásuk, és ezekben ötször a rövidítésig is eljutottak. Az öt mérkőzésből négyet Babos nyert meg, tavaly ugyanezen a tornán, szintén a második fordulóban két szettben (6:3, 6:2) győzte le Broady-t.

Eredmény (a torna honlapjáról):
egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Babos Tímea (4.)-Marie Buzkova (cseh) 6:3, 6:4

– MTI –
hirdetés