Móricz-gála a Kéttannyelvűben

A zárókép pillanatai
A zárókép pillanatai - © Szombathy Katalin
Az elmúlt hét végén, egészen pontosan péntek este rendezte meg a Móricz Zsigmond Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola a hagyományos táncgáláját.

Az esemény -több éves tradícióját megőrizve mégis- több szempontból is kivételes esemény volt. Rendkívüli volt a helyszíne okán, hiszen a Városi Művelődési Központ a felújítási munkálatai miatt idén nem tudott otthont biztosítani a rendezvénynek. Az iskola aulája azonban bensőséges, remek helyszínnek bizonyult.

De rendkívüli volt tartalmában, apropójában is, hiszen a gála idén az intézmény fennállása 25. évfordulójának is tisztelgett.

A kiemelkedő alkalmat méltatva nyitotta meg a rendezvényt Szabó Attila, az intézmény igazgatója, Szabó István, városunk polgármestere (egykori szülőként személyes emlékeket is felidézve), Fülöp István, országgyűlési képviselő, az iskolához kötődő alapítvány kuratóriumának elnöke.

A gála mindig lehetőség arra, hogy a gyerekek megmutathassák, mennyit fejlődtek egy év alatt. A műsor hangszeres előadó palánták, versmondók produkciójával indult, majd a néptáncosoké lett a színpad. A második részben a tánc történetén végighaladva az osztályok, évfolyamok koreográfiájának tapsolhatott a nagyszámú (mintegy négyszáz főnyi) közönség. A műsorszámok után az ünnepeltnek (tudniillik az intézménynek) járó hatalmas tortát a színpadon körülállva énekelte az összes résztvevő gyerek Halász Judit „Boldog születésnapot” című dalát, majd (kéttannyelvűhöz illően) a Happy birthday-t.

Ahogy az angol mondja: standing ovation, a közönség felállva, hosszan tartó tapssal köszönte meg a felejthetetlen estét.

Mind a pedagógusok, mind a szülők egybehangzóan állítják, az első huszonöt év remekül sikerült, s arra biztatnak minden leendő elsős gyerek szülőjét, válasszák ezt az iskolát, s legyenek részesei a következő huszonöt év valamely nyolc évének.

Címkék:hirdetés