Hajdú-Bihar

2013.02.22. 10:23

Nézőpont: Féktelen száguldás

Már hetek teltek el, mégis felfoghatatlan, ami történt. Matija Duh, a szlovének salakmotor-versenyzője az argentin egyéni bajnokság viadalán egy bukás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már az orvosok sem tudták megmenteni az életét - Boros Norbert jegyzete.

Már hetek teltek el, mégis felfoghatatlan, ami történt. Matija Duh, a szlovének salakmotor-versenyzője az argentin egyéni bajnokság viadalán egy bukás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már az orvosok sem tudták megmenteni az életét - Boros Norbert jegyzete. Duh mindössze 23 esztendős volt. A tragédia az egész salakmotoros társadalmat padlóra küldte, az internetes közösségi portálokon a világbajnoktól kezdve a szurkolókig ezrek búcsúztak el az amúgy Debrecenben is rendszeresen motorozó Matijától.

Ez az eset újra rádöbbentett mindenkit arra, mennyire veszélyes sport a salakmotorozás. Sajnálatos módon erről a tényről csakis akkor veszünk tudomást, ha valamelyik motoros súlyos, vagy ami még rosszabb, halálos balesetet szenved.

Természetesen a versenyzők tudják, mit vállalnak, amikor a fék nélküli vasparipájukra ülnek, viszont mi, szurkolók nem egyszer elfelejtjük, hogy ezek a „szent őrültek” az életüket kockáztatják az oválpályákon. Éppen ezért ezekre a tragikus pillanatokra akkor is emlékeznünk kellene, amikor sörrel a kezünkben azért szidjuk a motorosokat, mert elvették a gázt a beforduló előtt...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!