Most kiderül az utca embere szerint mi a probléma az oktatási rendszerrel

Drágár Tünde
Drágár Tünde
Nyíregyháza – Drágár Tünde szerint a gimnázium első osztályában túl nehéz tananyag Madách Imre drámája, az Ember tragédiája. – Az írásbeli magyar érettségi feladatainak kidolgozására is több időt kellene adni.

Ambrusz Alexandra nem szerzett nyelvvizsgát, emiatt nem vehette kézbe a diplomáját. – Ezen a rendszeren változtatnék valahogy. A diplomamentő programba sem sikerült bekerülnöm, nem indult el a csoportom.

Ambrusz Alexandra

Mogyorósi Nóra gyermekei iskolások, ő maga is kacérkodik a tanítással. – Az információ mennyisége nincsen arányban a minőséggel. Többet időt fordítanék alsóban a készségfejlesztésre. Miközben elmaradnak a tesi- és a rajzórák, a matematika mindenek felett áll.

Mogyorósi Nóra

Németh Szabolcs testnevelést tanít, a meglévő infrastruktúrát fejlesztené. – Maga a mindennapos testnevelés bevezetése üdvözlendő, de sokszor nincs hol órát tartanunk, ki kell mennünk a folyosóra.

Németh Szabolcs

Nyitrai Szilvia gyermeke hamarosan tizennégy éves lesz. – Szerintem a nyelvoktatás színvonala gyenge, aki nyelvvizsgázni akar, az kénytelen különórákat venni.

Nyitrai Szilvia

Szalkay István inkább a gyakorlati képzésre fektetné a hangsúlyt. – Legyen ez a banki terület, egy számla megnyitása, de gondolok akár egy önéletrajz megírására is.

Szalkay István

KM
hirdetés