Most kiderül milyen gyakran fogyasztunk kenyérféléket

Kéninger Dóra
Kéninger Dóra
Nyíregyháza – Kéninger Dóra leginkább zsemlét fogyaszt, de olykor előfordul, hogy otthon sütnek kenyeret édesanyjával, gluténmentes liszt felhasználásával.

A Baktalórántházán élő Kerezsi Istvánné napi szinten fogyaszt kenyeret, de csak olyat, ami barna lisztből készül. Ezt a környékükön lévő nyírmadai mintaboltból szerzi be.

Kerezsi Istvánné

– Nem telik el úgy nap, hogy ne ennék kenyeret, ami fontos szempont, hogy mindig jó minőségű legyen, viszont manapság az ilyenhez nagyon nehéz hozzájutni – válaszolta Szűcs Tibor.

Szűcs Tibor

– Csak teljes kiőrlésű gabonafélékből készült veknit vagy különböző magvas zsemleféléket vásárolok, amelyek sokkal egészségesebbek és magasabb a tápanyagtartalmuk – jegyezte meg Kató Mária.

Kató Mária

A nyíregyházi Hanusi Jánosné kizárólag a péksüteményekért rajong, ami lehet édes, sós, vagy akár töltött is. Férje viszont csak a sváb rozscipóra esküszik, aminek nagyon jók az élettani hatásai.

Hanusi Jánosné

– Mindennapos vásárlónak nem mondanám magam, kétnaponta, ha előfordul, hogy kenyeret eszek valamihez, vagy finom szendvicsként fogyasztom el. Mivel mostanában eljárok edzeni, így az is korlátozva van, hogy mikor, mit és mennyit eszem – tette hozzá Jakab Gergő.

Jakab Gergő

KM-MA
hirdetés