Most kimaradt a büntető

Utolsó bajnoki mérkőzésén sáros, mély talajú pályára kényszerült a Baktalórántháza VSE NB II-es futballcsapata, amely vasárnap a dobogóra hajtó Jászapáti vendége volt.

Nemcsak nagy iramban, gólokkal is kezdődött a mérkőzés, a baktaiak nem sokáig örülhettek az egyenlítésnek, mert rögvest újra betaláltak a hazaiak. Ezt követően a vendéglábakon járt többet a labda, és úgy tűnt: Illésék alkalmazkodtak jobban a körülményekhez. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy helyzete jobbára az Apátinak volt, a hazaiak háromszor is a kapufát találták el.

Ezzel együtt könnyen egyenlíthetett volna a Bakta, hiszen a hajrában büntetőhöz jutott. A legutóbbi két fordulóban háromszor is biztos ítéletvégrehajtónak bizonyuló Illés azonban most elhibázta a célt, így pont nélkül térhetett haza a BVSE a szezonzáróról. A végén újoncavatásra került sor: az ifikorú Marics Gábor először kapott lehetőséget a baktaiak felnőttcsapatában.

Jászapáti–Baktalórántháza VSE 2–1 (2–1)
Jászapáti, 400 néző, v.: Kovács G.

Jászapáti: Tajti J. – Vágó, Kiskapusi (Hegedűs, 57. perc), Kaszás, Mosonyi – Pázsit, Horváth R., Menougong (Gulyás, 88.), Vígh – Varga Z. (Újfalusi, 33.), Horváth P. Edző: Vojtekovszki Csaba.

Baktalórántháza: Petranics – Szenes, Deák, Bodnár – Kozma A., Ignácz Z. (Marics G., 90.), Kozma J. (Török I., 59.), Karkusz, Illés L. – Németh A., Fekete Á. (Pálvölgyi, a szünetben). Edző: Kovács János.
6. perc: Horváthot mellberúgta Deák a tizenhatoson belül, a megítélt 11-esből Vígh magabiztosan lőtt a bal sarokba, 1–0.
20. perc: Illés baloldali szabadrúgása után Tajti kezéből kiperdült a labda, a résen lévő Ignácz pedig közelről, éles szögből a hálóba lőtt, 1–1.
21. perc: Vígh baloldali szögletéből a hosszú oldalon berobbanó Pázsit 8 méterről a kapu közepébe vágta a labdát, 2–1.
70. perc: Horváth R. a tizenhatoson belül ellökte Ignáczot, amiért tizenegyes járt, ám Illés kapu bal oldalába tartó büntetőjét Tajti bravúrral hárította.

Mesterszemmel

Vojtekovszki Csaba: A klub fennállásnak legnagyobb sikerét értük el, ehhez gratulálok az egész csapatnak.
Kovács János:Hajtós, jó iramú mérkőzésen döntetlent érdemeltünk volna.

– Bodnár Tibor –
hirdetés